Gabriela Firea: Nicio instituţie a statului nu a intervenit oficial, având în vedere că legislaţia din România e călcată în picioare

Publicat: Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 18:23 // Actualizat: Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 18:23 // Sursa: romaniatv.net

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă la Antena 3, referindu-se la incidentele din Piața Victoriei, că s-ar fi așteptat ca toți conducătorii de instituții ale statului să facă declarații în sprijinul legalității "oricărei activități".

"Instituțiile cred că trebuiau să aibă anumite precizări cât de lapidare prin purtători de cuvânt, prin Birou de presă, dacă nu neapărat prin conducătorul instituției — Președinție, Parlament, Guvern, ministere — este normal dacă avem responsabilitatea, inclusiv partide politice. (...)

Nu cred că este un moment de slăbiciune a mea sau a Primăriei, ci este un moment în care noi dorim să dovedim înțelepciune, responsabilitate, să tragem un semnal de alarmă că toate instituțiile statului și cetățenii trebuie să reacționeze atunci când și Constituția și legile țării sunt încălcate și nu să privim pasivi și să ni se pară că este ceva ce nu ne privește. (...)

M-aș fi așteptat ca toți conducătorii de instituții ale statului, instituții responsabile, să facă declarații în sprijinul legalității oricărei activități. Din nefericire, am constatat pasivitate, mai grav bucurie că i se întâmplă Primăriei așa ceva, îndemnuri față de protestatari să fie și mai violenți verbal și fizic, ceea ce nu este bine pentru democrație", a spus Gabriela Firea.

Citeşte şi Gabriela Firea: Vom face plângere penală pentru distrugerea bunurilor municipalităţii

Întrebată dacă manifestanții au avut aprobare pentru proteste, Gabriela Firea a spus că "nu există nicio aprobare de la Primăria Capitalei".

"Nu există nicio autorizație, la fel nu a existat autorizație pentru manifestația de ieri de 1 decembrie", a declarat primarul general.

"Gardul de protecție și scena au fost vandalizate de către protestatari. Am organizat un comitet de urgență, un comandament, am analizat toate aceste fapte și mai ales am cântărit foarte mult situația în care ne aflăm, și anume că nicio instituție a statului român nu a intervenit cu o poziție oficială, având în vedere că legislația din România este călcată în picioare. (...) Noi am anunțat public organizarea acestui eveniment care are toate aprobările, potrivit legislației în vigoare, iar noi nu am fost lăsați practic de către câteva zeci de persoane să desfășurăm această activitate", a mai susținut primarul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat sâmbătă într-un comunicat de presă că a luat decizia de a muta Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun într-o altă locație și susține că spațiul public este al tuturor, "nu poate fi "rezervat" unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat".

O parte dintre protestatarii aflați în Piața Victoriei au intrat în conflict sâmbătă cu angajații Primăriei Capitalei care amenajează târgul de sărbători, au împins gardurile de protecție și au încercat să intre pe partea carosabilă.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriela Firea scandal Piata Victoriei Târg de Crăciun Piaţa Victoriei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 09:19
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
LA GASTRO SUNT OAMENI CU CIROZA LICHIDA CARE TIPA DE DURERE SI NU-I BAGA NIMENI IN SEAMA CA SUNT NEIMPORTANTI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE:
03 dec 09:11
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
AM AVUT SI DURERI DE BILA; SI DE COLON DAR CELE DE FICAT AU FOST INGROZITOARE SI AU INCETAT DUPA CE AM LUAT TABLETE:
02 dec 20:47
Răspunde | Votează email 0 email
cineva bine intentionat
MUNTZER DE FAPT E TRADUS MULTI BANI; SCUMP; ADICA INVERS: TAMI VINE SUS USOR:
1
EUR
4.7790
RON
21 Jan
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H