Gabriela Firea, despre HAOSUL noului an şcolar: „Ne-au anunţat că vor fi trei culori, atât”

Gabriela Firea a avut joi seară o intervenţie prin videocall în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV pentru a discuta, printre altele, despre modul în care va avea loc începutul anului şcolar.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 19:26
Gabriela Firea, despre HAOSUL noului an şcolar: „Ne-au anunţat că vor fi trei culori, atât”

Victor Ciutacu a întrebat-o pe Gabriela Firea dacă, din comunicarea guvernului şi a preşedintelui Iohannis a înţeles cum va arăta începutul anului şcolar.

„Absolut deloc, de fapt este cea mai importanta intrebare. Toata tara asteapta ghidul de la ministerul Sanatatii si cel al Educatiei. Nu au facut decat sa anunte ca vor fi trei culori si, in functie de acestea, se va aplica una dintre norme. Dar la Bucuresti, unde sunt 4 milioane de locuitori, multi elevi vin din afara orasului. Si eu si primarii de sector ne-am oferit sa ajutam si cu materiale sanitare, cu materiale de distantare, sa facem ce putem ca sa nu fim prinsi nepregatiti. Stiti cum e acea expresie des folosita „autoritatile au fost luate pe nepregatite”. Nu vrem sa ajungem acolo. S-a anuntat ca guvernul va ajuta familiile cu tablete, dar nu au adus nici mastile.”, a spus primarul capitalei.

Potrivit cifrelor raportate în ultimele două săptămâni, Capitala se clasează momentan în scenariul galben, însemnând că elevii ar putea ca după data de 14 septembrie să meargă o parte la cursuri, iar ceilalţi să desfăşoare orele online.

Cei care vor putea să meargă la cursuri în unitățile de învățământ vor fi în mod special preșcolarii, elevii din clasele primare, dar și cei din ani terminali, respectiv elevii de clasa a 8-a și liceeni din clasa a 12-a.

Citeşte şi: Gabriela Firea: „S-a dorit manipularea cifrelor, pentru ca doar guvernul să comunice aceste cifre”


loading...