Gabriela Firea vrea să o pună pe Dana Budeanu pe listele PSD pentru alegerile parlamentare – surse

Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, are de gând să-i ofere Danei Budeanu un loc eligibil pe listele partidului la alegerile parlamentare din acest an, au precizat surse social-democrate pentru Adevărul. Dana Budeanu a declarat într-un interviu acordat Antena 3 că nu este PSD-istă, ci este "sora lui Gabi, dacă Rareş e fratele lui Nicuşor".

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 13:25
Gabriela Firea vrea să o pună pe Dana Budeanu pe listele PSD pentru alegerile parlamentare – surse

O decizie cu privire la candidatura Danei Budeanu va fi luată în funcţie de rezultatul alegerilor locale, scrie Adevărul.

Dacă Gabriela Firea va câştiga un nou mandat de primar general, va avea libertate totală pentru a alcătui listele PSD Bucureşti pentru alegerile parlamentare.

„Firea a făcut singură şi lista PSD pentru Consiliul General, cu Petre Roman şi Mitică Dragomir. Dacă va câştiga din nou în Capitală, Marcel Ciolacu nu va avea niciun cuvânt de spus în faţa sa. Dacă va pierde, situaţia se schimbă. Marcel Ciolacu nu o vrea pe Dana Budeanu pe liste, dar nu vrea nici un conflict cu Firea”, precizează sursele citate.

Dana Budeanu face praf medicii şi autorităţile din România. Ce spune de coronavirus: „Nu e „marele virus ucigaş”. Asta e o prosteală!”

În 2019, Gabriela Firea a insistat să-i ofere Danei Budeanu un loc eligibil pe listele PSD la alegerile europarlamentare, însă Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor de la acea vreme, s-a opus. Era momentul în care Firea intrase în dizgraţia lui Dragnea, aflat atunci în libertate.

„Firea o vedea pe Dana Budeanu ca o contrapondere la Rareş Bogdan, care deschidea lista PNL” , susţin sursele citate. Dana Budeanu îl ironizează constant pe Rareş Bogdan numindu-l „ruj roz”.

Marţi, 1 septembrie, Dana Budeanu a acordat un interviu postului Antena 3 în care a lăudat-o intens pe Gabriela Firea. Interviul a fost marcat ca „dezbatere electorală”.

„Eu nu sunt PSD-istă, reveniţi-vă, dar eu sunt cu Gabi. Eu sunt sora lui Gabi, dacă Rareş e fratele lui Nicuşor. Eu sunt de sânge cu Gabi. Eu sunt foarte corectă. O susţin pe Gabi pentru că sunt un om foarte corect şi pentru că real eu cred că femeia asta a făcut de-a rupt. După părerea mea prea mult.

Eu dacă mă apuc acum să enumăr câte a făcut Gabi… Pe bune, acum! Căutaţi singuri câte a făcut Gabi Firea în Bucureşti. Eu nu pot să ţin minte.

Cică contracandidaţii sunt bărbaţi. Nu candidează niciun bărbat la Primăria Capitalei şi nu săriţi cu Traian Băsescu…. Bărbaţi reali? Traian Băsescu e, dar restul? Nicuşor e bărbat? Adică pe Nicuşor îl votează bărbaţii? Întreb şi eu aşa… N-am nimic cu el, e matematician, e na… Ce să facă, bă, băiatule, Nicuşor? Că dacă-l pui aicea şi-o pui pe Gabi lângă, murim. Plânge! Aşa e el… Nu spune nimeni că nu e matematician bun. O fi un suflet bun şi el, atât… Dacă ai avea o curte i-ai da-o lui Nicuşor să ţi-o sape? Întreb aşa…”, sunt câteva dintre declaraţiile Danei Budeanu, conform Libertatea.

Dana Budeanu, despre alergerile locale: „S-au deschis uşile celui mai mare bordel politic din România”