Garduri electrice şi camere video la Grădina Zoologică din Sibiu

La Grădina Zoologică Sibiu, de unde o tigroaică a scăpat în 13 decembrie 2011, fiind apoi ucisă, se vor monta uşi şi garduri electrice, dar şi camere video. Primarul Klaus Iohannis a precizat că măsurile au fost luate pentru a spori atât siguranţa animalelor, cât şi pe cea a vizitatorilor.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 17:58
Garduri electrice şi camere video la Grădina Zoologică din Sibiu

Iohannis a spus, într-o conferinţă de presă, că în urma incidentului din decembrie anul trecut reprezentanţii Grădinii Zoologice din Sibiu au întocmit un plan de măsuri care trebuie aplicate pentru a spori siguranţa animalelor şi vizitatorilor.

Planul de măsuri a fost finalizat şi primele puncte vor fi puse în pratică la începutul anului. Este vorba de un sistem de închidere a uşilor mult mai sigur şi s-a îmbunătăţit şi personalul care îngrijeşte animalele, prin angajarea a încă unui veterinar. În final, credem că vom avea o Grădină Zoologică mai sigură şi pentru animale şi pentru oameni şi îi invit pe sibieni să meargă să vadă„, a declarat primarul Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, se vor monta sisteme de securizare prin amenajarea de cuşti tampon cu uşi care au deschidere şi închidere electrică, suma alocată din bugetul Grădinii Zoologice pentru acestea fiind de 51.000 de lei.

În plus, în cazul adăposturilor pentru animale potenţial periculoase se vor monta garduri electrificate şi camere video de supraveghere.

De asemenea, prin angajarea noului veterinar unitatea va avea încă o persoană instruită şi autorizată să folosească arma cu tranchilizant, urmând ca în acest an să fie achiziţionată încă o astfel de armă.

Iohannis a adăugat că s-a stabilit şi un plan pentru situaţiile de urgenţă, precum evadarea unui animal, care prevede procedura ce trebuie aplicată şi responsabilităţile fiecărui angajat într-un astfel de caz.

Primarul Sibiului a spus că se vor face investiţii importante în acest an la Grădina Zoologică, având ca scop îmbunătăţirea condiţiilor pentru animale.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Primăriei Sibiu, vor fi realizate studii de fezabilitate pentru modernizarea şi amenajarea adăposturilor maimuţelor şi ierbivorelor, fiind alocată suma de 50.000 de lei, iar pentru amenajarea propriu-zisă a spaţiului destinat maimuţelor suma prevăzută este de 500.000 de lei.

La capitolul amenajări este inclusă şi construirea unei casierii şi a unei noi porţi de acces în Grădina Zoologică, lucrări pentru care au fost alocaţi în bugetul serviciului 91.000 de lei.

Pe parcursul acestui an vor fi realizate şi diverse lucrări de reparaţii şi modernizări, care includ înlocuirea unor geamuri, vopsirea gardurilor, zugrăvirea padocurilor şi igienizarea încăperilor pentru depozitarea alimentelor. Pentru acestea este prevăzută suma de 130.000 de lei.