George Simion este interzis în Republica Moldova. Parlamentarul cere intervenţia Ministerul Afacerilor Externe VIDEO

Liderul AUR, deputatul George Simion, solicită intervenţia MAE, reclamând că nu i se permite accesul, în calitate de demnitar, în R. Moldova şi că a fost informat de vameşi că interdicţia este valabilă până în 2023.

14 mart. 2021, 16:52
George Simion este interzis în Republica Moldova. Parlamentarul cere intervenţia Ministerul Afacerilor Externe VIDEO

George Simion vrea să participe la funeraliile poetului Nicolae Dabija, decedat în urmă cu două zile. Membru de onoare al Academiei Române şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova, el fusese internat cu câteva zile în urmă la Institutul de Medicină Urgenţă din Chişinău cu o formă severă de COVID-19.

Începând cu 21 iulie 2003, a fost membru de onoare din străinătate al Academiei Române.

În anul 2010, Academia de Studii Înalte din România i-a acordat titlul de „Honoris Causa” şi titlul onorific de Academician în semn de înaltă preţuire şi respect pentru întreaga activitate. În 2012, a devenit membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova.

Preşedintele României i-a decernat, în anul 2014, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, „în semn de înaltă preţuire pentru promovarea culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti”.

George Simion: „Am tot dreptul să trec Prutul, ca Parlamentar al României”

”Liderul AUR George Simion solicită Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să intervină pe lângă autorităţile de la Chişinău să îi permită să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român. Simion este blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023”, anunţă AUR duminică.

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreşedinte AUR, potrivit informaţiilor publicate de News.ro.

George Simion se deplasează spre Chişinău la invitaţia parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenţionează să îşi ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău de la scriitorul, publicistul şi fruntaşul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veşnice, explică AUR.

De asemenea, deputatul doreşte să participe şi la funeraliile omului de cultură.

Interdicțiile trebuie să dispară: vreau să trec Prutul

Posted by George Simion on Sunday, March 14, 2021

Citeşte şi: Diana Şoşoacă îşi ascunde bine secretele. CV-ul nu îi poate fi găsit nicăieri, dar a fost consiliera unuia dintre cei mai influenţi miniştri din guvernul Năstase