Germania se teme de BLACKOUT. Mii de oameni ar putea rămâne fără locuinţe din cauza creşterii preţurilor

Germania se teme că la iarnă s-ar putea confrunta cu o mare pană de curent, din cauza lipsei de gaz. De asemenea, preşedintele federal se arată îngrijorat de faptul că mii de oameni ar putea rămâne fără locuinţe din cauza creşterii preţurilor.

13 sept. 2022, 15:21
Germania se teme de BLACKOUT. Mii de oameni ar putea rămâne fără locuinţe din cauza creşterii preţurilor

Germania se teme de BLACKOUT. Asociația Orașelor și Municipalităților este îngrijorată de faptul că, din cauza lipsei de gaz, rețeaua electrică ar putea să nu facă față la iarnă şi să se producă o mare pană de curent.

Germania se teme de BLACKOUT. Se anunţă dezastru la iarnă

Citeşte şi Noi modificări la facturile la energie. Nu toţi românii vor beneficia de preţuri plafonate până în august 2023 chiar dacă au consum lunar sub plafon

Directorul Asociației Orașelor și Municipalităților avertizează că Germania ar putea fi lovită de ample întreruperi ale energiei electrice, pe fondul crizei din acest domeniu.

Acesta a avertizat asupra pericolului unei supraîncărcări a rețelei electrice dacă pică alimentarea cu gaz și lumea pornește cele 650.000 de aeroterme vândute în acest an. Directorul Asociaţiei Oraşelor şi Municipalităţilor sfătuieşte populaţia să ia în serios recomandările autorităţilor privind prevenirea dezastrelor și să aibă apă și alimente în casă.

Pe lângă faptul că Germania s-ar putea confrunta cu o mare pană de curent, preşedintele federal, Frank-Walter Steinmeier, avertizează că din cauza scumpirilor la energie, oamenii ar putea rămâne fără locuinţe pentru că nu îşi vor mai putea plăti facturile la utilităţi, scrie romania-actualitati.ro.

Acesta a cerut o largă colaborare la nivelul societății pentru ca oamenii aflați în dificultate să nu ajungă în stradă. Declaraţiile au fost făcute cu ocazia Zilei Persoanelor fără Adăpost, eveniment desfășurat la reședința oficială a preşedintelui și la care au luat parte oameni politici, medici, reprezentanți ai industriei imobiliare și oameni cândva fără adăpost.

Citeşte şi Ajutorul de încălzire pentru iarna 2022-2023: Cum puteţi încasa 500 de lei pe lună. Documente necesare, sume acordate și categorii. Descarcă model CERERE