Gică Popescu şi Ilie Năstase rămân cu DECORAŢIILE. De ce i-a iertat Klaus Iohannis

Gică Popescu (52 de ani) și Ilie Năstase (73 de ani) vor păstra decorațiile primite din partea Administrației Prezidențiale. Cei doi mari sportivi nu s-au aflat pe lista "neagră" a lui Klaus Iohannis. 

11 dec. 2019, 14:54
Gică Popescu şi Ilie Năstase rămân cu DECORAŢIILE. De ce i-a iertat Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, un decret prin care retrage doar decorațiile primite de Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Mihai Mucea, Gheorghe Mencinicopschi, Emilian Cuteanu, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Cristian Anghel și Irina Paua Jianu.

Decretul semnat de Klaus Iohannis AICI.

Ilie Năstase riscă să rămână fără decoraţia Steaua României şi îl atacă pe Iohannis: „E un mut care nu spune nimic!”

Ilie Năstase a fost decorat chiar de Klaus Iohannis, în 2016, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

Gică Popescu a primit, în 2008, Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”.

Conform legii, „calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in urmatoarele situatii: a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa privativa de libertate; b) pentru fapte dezonorante, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”.

Astfel, faptul că nu se precizează în mod expres pierderea calităţii de membru al unui ordin, rămâne la aprecierea Administraţiei Prezidenţiale cui i se retrage o decoraţie.