Gigi Becali anunţă că l-a vândut pe Moruţan. Suma de transfer ar putea fi de 3 ori mai mică decât cea cerută îniţial

Finanţatorul FCSB a dezvăluit luni că transferul lui Olimpiu Moruţan la Galatasaray este agreat de cele două părţi şi urmează doar să fie perfectate actele.

23 aug. 2021, 18:08
Gigi Becali anunţă că l-a vândut pe Moruţan. Suma de transfer ar putea fi de 3 ori mai mică decât cea cerută îniţial

Gigi Becali a anunţat şi care este suma pentru care s-a înţeles cu başkanii de la Cim Bom, aceasta fiind una aproape de jumate din cea pe care latifundiarul o cerea în primă fază, dar care ar putea scădea până la aproximativ o treime din pretenţiile iniţiale, dacă trupa din Turcia nu intră în Europa League.

“Da, l-am vândut pe Moruţan la Galatasray. Suma este de 5,7 milioane de euro. Patru milioane de euro vor plăti acum pe el, plus 1,5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League.

Dar Galatasaray se va califica în grupele Europa League şi asta va fi suma. Eu sunt mulţumit!”, a spus Becali, pentru Fanatik.

Patronul de la FCSB a insistat că își dorește 10 milioane de euro în schimbul mijlocașului ofensiv, iar Galatasaray, inclusiv prin vocea antrenorul Fatih Terim, a precizat că nu își permite să plătească o sumă atât de mare. Ulterior, dezamăgit de evoluțiile lui Moruțan, Gigi Becali a anunțat că este dispus să îl cedeze pe jucător pentru doar 3 milioane de euro.

Impresarul Florin Vulturar a oferit o declarație scurtă jurnaliștilor turci, sâmbătă seară, precizând că Moruțan își dorește să facă pasul în Turcia.

„Da, eu și jucătorul ne dorim ca el să joace la Galatasaray. Galatasaray este un club mare, care are niște fani incredibili”, a spus Vulturar, potrivit Ajansspor, agentul adăugând că, în această situație, doar cei doi patroni trebuie să ajungă la un acord.

Moruţan a scăzut într-o lună de la 8 milioane la 3 milioane, plus bonusuri

Gigi Becali a rămas surprins când a văzut cât de mult i-a scăzut cota lui Olimpiu Moruțan. Patronul de la FCSB a dezvăluit care a fost suma la care l-a lăsat pe mijlocașul de 22 de ani.

Află adevăruri neștiute despre cea mai îndepărtată planetă din sistemul nostru solar. Hai în Digi Online să vezi Pluto, moartea şi învierea unei planete, azi de la 21:00, numai pe Digi World!

Însă chiar și așa, Moruțan a ajuns acum să nu mai fie dorit de nimeni. Sau dacă a fost dorit, suma oferită a fost prea mică.

„Păi numai asta, banii! La mine e numai cu banii! Că am văzut că deja încep să pierd bani. Până acum nu era problemă. Acum încep să pierd bani. Păi eu, dacă am cerut 10 milioane pe Moruțan și acum nu dă nimeni nici 3!?

Și ei dădeau 8, deci ei voiau să dea 8 și n-am vrut să-l dau cu 8. Și eu l-am lăsat la 3 și nu-i interesează pe oameni. Păi asta ce înseamnă?”, a spus Gigi Becali la Fotbal Club.

Între timp, la Galatasaray a ajuns Alexandru Cicâldău, un mijlocaș de profil asemănător cu Moruțan, dorit de Terim. Gruparea Cim Bom a oferit Craiovei între 6 și 6,5 milioane de euro.

Galatasaray a negociat și pentru Nicușor Stanciu, iar presa turcă a scris că și Claudiu Petrila era pe listă.

În acest moment, cota de piață a lui Olimpiu Moruțan este de 2,8 milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Citeşte şi: DIGI SPORT LIVE VIDEO FCSB-SEPSI ONLINE STREAMING. Iordănescu jr debutează la FCSB