Gigi Becali, în pelerinaj la Sfântul Andrei. Latifundiarul din Pipera ar urma sfaturile ÎPS Teodosie

Gigi Becali ar merge în pelerinaj la Sfântul Andrei, după ce ÎPS Teodosie le-ar fi ordonat preoților și călugărilor să respecte tradiţia de pe 30 noiembrie şi să meargă la Constanţa. Aceștia ar fi "delegați în interes profesional" chiar de Arhiepiscopia Tomisului.

27 nov. 2020, 15:38
Gigi Becali, în pelerinaj la Sfântul Andrei. Latifundiarul din Pipera ar urma sfaturile ÎPS Teodosie
Gigi Becali, în pelerinaj la Sfântul Andrei.

Gigi Becali, în pelerinaj la Sfântul Andrei. ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul de Sfântul Andrei cu participarea credincioșilor din toată țara. Înaltul ierarh i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează „abuzuri” împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Citeşte şi: Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstire! UNDE vrea să meargă şi care sunt MOTIVELE

Teodosie a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin, organizat la praznicul Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie. Premierul l-a îndemnat joi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susţină respectarea regulilor, deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea.

Gigi Becali, în pelerinaj la Sfântul Andrei

Gigi Becali se gândeşte să meargă şi el la Constanţa, în pelerinaj la Sfântul Andrei. Acesta deţine o casă în judeţul Constanţa, în localitatea Palazu Mare, numeroase terenuri şi multe rude în zonă, putând justifica astfel scopul călătoriei, scrie sport.ro.

Legătura dintre ÎPS Teodosie şi Gigi Becali

În noiembrie 2006, biserica romano-catolică din Colilia, o fostă aşezare a germanilor din Dobrogea, a devenit mănăstire ortodoxă datorită finanţatorului Becali, venit la sfinţire cu elicopterul. Becali a lăcrimat în faţa laudelor cu care arhiepiscopul l-a copleşit atunci.

După aşa vorbe, e greu să mai spui cuvinte spirituale. Cât de mare om ai fi, tot îţi dau lacrimile“, a zis Gigi Becali. După ce a intrat la puşcărie, ctitorul de la Colilia a fost pomenit constant în slujbe de însuşi arhiepiscopul Tomisului.

Citeşte şi: Gigi Becali a câştigat un milion de euro de la ANAF

Iniţierea în taina credinţei şi întâlnirile de suflet cu mari duhovnici ai neamului precum Arsenie Papacioc, Iustin Pîrvu sau Gheorghe Calciu-Dumitreasa sunt descrise de Becali în introducerea cărţii intitulate „Muntele Athos, patria ortodoxiei“, tipărită de Editura Saeculum I.O. în anul 2014.

Volumul apărut în condiţii grafice excelente are 180 pagini, multă ilustraţie generică şi cu autorul alături de călugării de pe Muntele Athos, cărora le mulţumeşte în cuvântul de început pentru „informaţiile trimise privind istoria locurilor“ şi pentru că „s-au îngrijit de corectura acestei cărţi şi au îndreptat textul potrivit limbii bisericeşti“.