Gigi Becali nu se lasă învins. Vezi ce decizie a luat latifundiarul din Pipera

Gigi Becali vrea să depună o nouă cerere de graţiere. Latifundiarul din Pipera a scris-o deja, împreună cu avocaţii săi. Aceasta i-ar putea aduce libertatea mult visată. Cel mai probabil am putea asista la o răsturnare de situaţie, iar momentul cheie ar putea fi între alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale.

RomaniaTV.net
30 mart. 2014, 12:11
Gigi Becali nu se lasă învins. Vezi ce decizie a luat latifundiarul din Pipera

Președintele Traian Băsescu a decis, vineri, „neacordarea grațierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizării dosarului de grațiere a domniei sale. Decizia președintelui Traian Băsescu a fost transmisă solicitantului grațierii”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei prezidenţiale.

Tot vineri, Gigi Becali a transmis un mesaj surpriză pentru Traian Băsescu, de după gratii. „Îi mulţumesc lui Traian Băsescu că nu m-a graţiat. Rămân demn şi ţin mereu sabia sus”, a transmis Gigi Becali, din închisoare.

Citeşte şi: GIGI BECALI spera să fie GRAŢIAT de Paşte VIDEO EXCLUSIV

Alexandra Becali, mama lui Gigi Becali, a mers la începutul lunii martie, la Palatul Cotroceni, pentru a depune un memoriu la cererea de graţiere depusă de fiica latifundiarului din Pipera la începutul acestui an.

Cum se acordă graţierea

Potrivit Legii 546/2002, graţierea este măsura de clemenţă luată de preşedintele României, ce constă în înlăturarea, în total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară. Graţierea individuală se acordă la cerere sau din oficiu, după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Cererea de graţiere individuală se adresează preşedintelui şi poate fi făcută de persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.