Gigi Becali sare în apărarea lui ÎPS Teodosie! „Doar îi arată pisica şi gata, atât. Este episcop şi cu asta, basta”

Gigi Becali a mers joi la Patriarhia Română pentru a participa la Sfânta Liturghie care a avut loc înaintea ședinței Sfântului Sinod în care ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost judecat de mai marii Bisericii pentru răzvrătire.

29 feb. 2024, 16:59
Gigi Becali sare în apărarea lui ÎPS Teodosie! „Doar îi arată pisica şi gata, atât. Este episcop şi cu asta, basta”
Gigi Becali sare în apărarea lui ÎPS Teodosie!

Gigi Becali sare în apărarea lui ÎPS Teodosie! La finalul slujbei, latifundiarul din Pipera l-a liniştit pe ÎPS Teodosie şi a declarat că doar i se arată pisica.

Citește și Gigi Becali, reproșuri pentru Traian Băsescu: „Când familia mea suferea, el râdea”. De ce nu a fost grațiat afaceristul pe vremea fostului președinte

Gigi Becali sare în apărarea lui ÎPS Teodosie!

„Doar îi arată pisica şi gata, atât. Este episcop şi cu asta, basta. A făcut ceva? Nu ai cum… Decât pentru erezie, pentru alte lucruri.

Ce este asta? Păi ce a făcut? Doar îi arată pisica aşa puţin, că am pus pe ordinea de zi şi chiar de ar fi să pună la vot, nu o să voteze nimeni.

Nu există caterisire, conform canoanelor, pentru răzvrătire. Nu există aşa ceva – răzvrătire! Există pentru erezie şi alte lucruri care se încalcă”, a declarat Gigi Becali.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a dezbătut joi „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către ÎPS Teodosie care a cerut în repetate rânduri reînființarea Mitropoliei Tomisului.

Pe data de 9 februarie cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost discutată şi respinsă în şedinţa din 4 – 5 martie 2003 a Sfântului Sinod al BOR, prezidată la vremea respectivă de Patriarhul Teoctist.

„În ultimii doi ani, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a solicitat de mai multe ori Cancelariei Sfântului Sinod ca ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie să fie înscrisă din nou pe ordinea de zi a Sfântului Sinod, aducând în acest sens mai multe argumente de ordin istoric, cultural şi sociologic. De fiecare dată, Cancelaria Sfântului Sinod a răspuns că, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, o mitropolie este constituită din două, trei sau mai multe eparhii, iar ierarhii acestora formează împreună un sinod mitropolitan”, a precizat Cancelaria Sfântului Sinod.

Potrivit Cancelariei Sfântului Sinod „întrucât nicio eparhie vecină cu Arhiepiscopia Tomisului nu doreşte să intre în componenţa unei viitoare Mitropolii a Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie insistă cu înverşunare ca doar eparhia pe care o păstoreşte să devină mitropolie, după modelul unor mitropolii din Bulgaria, încălcând astfel ordinea statutară a Bisericii Ortodoxe Române, care, în prezent, nu prevede existenţa unor mitropolii onorifice, fără sinod mitropolitan (…) De aceea, încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Sfântului Sinod”.

După anunțul Cancelariei Sfântului Sinod,  Arhiepiscopia Tomisului a transmis pe data de 12 februarie că IPS Teodosie „rămâne în deplină ascultare” faţă de patriarhul Daniel şi Sfântul Sinod al BOR, accentuând că „zbaterile” unora de a provoca un conflict între Patriarhia Română şi arhiepiscopia de la malul mării sunt „nepotrivite şi lipsite de temei”.

„ÎPS rămâne în deplină ascultare faţă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi faţă de Sfântul Sinod al BOR. Aşa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare faţă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi faţă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite şi lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influenţă nebisericeşti de a stârni un conflict între Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului”, au transmis reprezentanţii Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, printr-un comunicat de presă.

Citește și Mama lui Gigi Becali are grijă de alimentația fotbaliștilor de la FCSB. Bucătarul-șef al clubului face dezvăluiri: „Nea Gigi ne trimite brânză și ne zice: ‘Mama face brânza, să ai grijă să mănânce băieţii’”