Glovo intenționează să concedieze 250 de angajați din cauza numărului scăzut de comenzi

Compania Glovo a anunțat că ar putea da afară mai mulți angajați, din cauza scăderii comenzilor și a ineficienței.

30 ian. 2023, 14:26
Glovo intenționează să concedieze 250 de angajați din cauza numărului scăzut de comenzi
Glovo concediază sute de persoane

Glovo, companie spaniolă parte a grupului german Delivery Hero, a anunțat luni că are în plan să concedieze 250 de angajați la nivel global. Motivul invocat este scăderea comenzilor și ineficiența după ce în pandemie angajările au crescut foarte mult, potrivit Reuters.

Concedierile vizează, în principal, birourile Glovo din Barcelona și reprezintă o reducere de 6,5% a forței de muncă globale ale firmei.

Citește și: Glovo angajează livratori! Numai bonusul de vreme rea este de 500 Ron pe săptămână

„Decizia de concediere afectează în mare măsură sediul central al companiei din Barcelona, în domenii precum funcțiile de sprijinire a afacerilor, recrutarea și datele”, a declarat Oscar Pierre, directorul executiv, într-un comunicat.

„Nu vor fi afectați curierii, cei care fac cupărăturile clienților sau angajații din prima linie”, a adăugat acesta.

Directorul a declarat că extinderea rapidă a Glovo de la debutul său în 2015 a creat ineficiențe operaționale și scăderea cereii în trimestrul al patrulea a arătat că factorii externi afectează performanța companiei.

Citește și: Bolt caută şoferi în mai multe oraşe din România. Care sunt salariile şi condiţii se cer: bonus de 1.000 de lei la angajare

„Situația macroeconomică actuală, cu rate ale dobânzii și inflație în creștere, scade puterea de cumpărare a consumatorilor, iar unii aleg să comande mai rar”, a mai spus Pierre și a adăugat că „viziunea și strategia noastră nu s-au schimbat”.