Greta Thunberg, activista adolescentă de mediu, suspectă de coronavirus. Este în autoizolare cu tatăl ei

Publicat: Marţi, 24 Martie 2020 17:56 // Actualizat: Marţi, 24 Martie 2020 18:08 // Sursa: romaniatv.net

Greta Thunberg, activista adolescentă care pledează pentru protecția mediului, a dezvăluit într-o postare pe Instagram că s-a autoizolat, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Europa Centrală, împreună cu tatăl ei, actorul suedez Svante Thunberg.

Tânăra spune că a manifestat simptome de infectare cu noul coronavirus, s-a simțit obosită, a avut frisoane, dureri de gât și a tușit. Potrivit mărturisilor sale, simptomele au fost mai ușoare decât la alte răceli, în timp ce tatăl ei a avut aceleași stări, dar mult mai intens.

Citeşte şi: Greta Thunberg, în lacrimi de durere. Bunicul său a murit

Greta Thunberg spune că dacă tatăl ei nu ar fi avut aceleași simptome, nici nu s-ar fi gândit că este vorba de COVID-19 și de aceea este atât de periculos, pentru că este ușor de împrăștiat de cei care nici măcar nu au habar că sunt infectați.

În Suedia nu sunt testați decât cei cu simptome foarte severe, care au nevoie de tratament de urgență, explică Greta Thunberg, astfel că nici ea, nici tatăl ei nu au confirmarea că a fost vorba de COVID-19, ci doar o bănuială serioasă bazată pe simptome și circumstanțe - respectiv turneul întreprins prin Europa când încă nu fuseseră restricționate călătoriile, dar apăruseră deja o serie de cazuri.

Citeşte şi: Greta Thunberg şi-a înregistrat numele şi pe cel al mişcării sale ca mărci comerciale

Greta Thunberg s-a luptat cu autismul şi cu o tulburare alimentară severă

Cea mai cunoscută activistă din lume pentru problemele ce ţin de schimbările climatice, Greta Thunberg, s-a îmbolnăvit la 11 ani. Părinţii ei dezvăluie dificultăţile prin care au trecut atunci când fiica lor a încetat să mai vorbească şi să mănânce. Greta Thunberg „a dispărut într-un fel de întuneric” înainte de a-şi descoperi misiunea de a salva lumea de pericolele climatice, a dezvăluit mama sa.

Într-o nouă carte scrisă de familia Thunberg, Malena Ernman, mama activistei, povesteşte despre lupta fiicei sale cu autismul şi cu o tulburare alimentară. La 11 ani, psihiatrii au diagnosticat-o pe Greta cu autism şi cu o tulburare obsesivă compulsivă.„A dispărut încet într-un fel de întuneric”, scrie Ernman. „A încetat să cânte la pian, să râdă şi să vorbească. Şi a încetat să mănânce."  

Citeşte şi: Greta Thunberg, despre defrişările din Maramureş: "Ne vedem în stradă"

Malena Ernman, o celebră cântăreaţă suedeză de operă şi soţul ei, actorul Svante Thunberg, dezvăluie dificultăţile prin care au trecut pentru a face faţă tăcerii crescânde a fiicei lor şi a refuzului de a mânca orice, cu excepţia unor cantităţi minuscule de orez, avocado şi gnocchi. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
activistă de mediu coronavirus Greta Thunberg pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H