Greşeala majoră pe care o fac gospodinele când prepară mujdeiul de usturoi. Nu vei mai face niciodată aşa ceva după ce vei afla asta

Majoritatea gospodinelor fac o greşeală uriaşă în momentul în care prepară mujdeiul de usturoi. Acest obicei face ca efectele benefice pe care le are usturoiul asupra sănătăţii să dispară.

23 iul. 2022, 23:20
Greşeala majoră pe care o fac gospodinele când prepară mujdeiul de usturoi. Nu vei mai face niciodată aşa ceva după ce vei afla asta

Greşeala majoră pe care o fac gospodinele când prepară mujdeiul de usturoi. Această legumă are o mulţime de efecte benefice asupra sănătăţii. Cu toate acestea, proprietăţi magice ale usturoiului dispar în momentul în care adăugăm sare peste el.

Greşeala majoră pe care o fac gospodinele când prepară mujdeiul de usturoi. Evitaţi să mai faceţi aşa ceva

Citeşte şi Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi. Această băutură este miraculoasă pentru organism

Inginerul chimist Ștefan Manea trage un semnal de alarmă şi spune că sarea adăugată peste usturoi distruge o substanţă care face minuni pentru sănătatea omului.

”În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne și legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală.

Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, spune specialistul.

De asemenea, este recomandat ca mujdeiul să fie făcut cu ulei de măsline, deaorece substanțele din cele două alimente fac minuni pentru sănătate.

Mai multe studii au demonstrat ca usturoiul are efecte antibacteriene si antifungice. Conform rezultatelor unui astfel de studiu, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabila de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric si duodenal. Examinand efectele antivirale ale usturoiului, cercetatorii au descoperit ca alicina sulfurica pe care o contine este eficienta, printre altele, impotriva virusului ce cauzeaza herpesul.

De asemenea, usturoiul are efect antibiotic impotriva unor microorganism, cum ar fi: Stafilococul, E. Coli, Proteus, Pseudomonas, precum si un efect antihelmintic. (limbrici, oxiuri, tenie etc.)

Conform cercetarilor stiintifice, datorita efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans – agentii sai activi sulfurosi sunt capabili sa dezintegreze peretii celulari si proteinele ciupercilor.

Citeşte şi Este cu adevărat o minune! Ce se întâmplă dacă pui un cățel de usturoi în ghiveciul florilor