Guvernul loveşte primăriile după alegerile locale. Programul Naţional de Dezvoltare Locală ar putea fi suspendat pentru doi ani

Guvernul Orban încearcă să facă economii din banii destinaţi dezvoltării comunităţilor locale. După ce au afirmat de mai multe ori că Programul Naţional de Dezvoltare Locale II (PNDL II) nu va fi oprit, executivul ar pregăti o blocare a programului, au precizat surse guvernamentale pentru Stiripesurse.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 12:49
Guvernul loveşte primăriile după alegerile locale. Programul Naţional de Dezvoltare Locală ar putea fi suspendat pentru doi ani

Potrivit surselor citate, în Ministerul Dezvoltării se lucrează la prelungirea cu doi ani a tuturor contractelor. În perioada următoare vor fi transmise autorităţilor beneficiare adrese pentru  ca acestea să nu mai trimită situaţii de lucrări.

Situaţia este una neplăcută pentru primari, nu doar pentru cei de la PSD, consideraţi principalii beneficiari ai PNDL II, ci şi pentru primarii care preiau mandatele în această perioadă. Multe lucrări riscă să se degradeze timp de doi ani, după „îngheţarea” lucrărilor.

„Asta înseamnă că lucrările care sunt în execuţie acum vor fi stopate, ceea ce este o nenorocire. Acolo unde sunt oamenii pregătiţi să toarne stratul de asfalt, va rămâne neasfaltat, unde sunt pregătiţi să facă rigole, nu se ma fac, vine iarna, ploi, nenorociri”, a declarat un ales local pentru sursa citată.

Într-o situaţie foarte dificilă se vor regăsi şi firmele care execută lucrările din PNDL II, pentru că nu vor putea fi plătite pentru lucrările din ultima perioadă, iar contractele vor fi suspendate timp de doi ani.

„Sunt deja mulţi constructori care au lucra foarte mult. Îmaginaţi-vă că vine cineva şi le zice: ce ai lucrat în octombrie, septembrie, vedem noi când îţi plătim. Pe unii îi omoară. Asta înseamnă că primarii şi firmele vor fi devastaţi”, a declarat un alt ales local.

Citeşte şi: Nicuşor Dan nu poate deveni primar al Capitalei la o lună de la câştigarea alegerilor. 52 de consilieri PSD i-au contestat mandatul