Guvernul vrea să construiască un pasaj rutier peste calea ferată Bucureşti-Constanţa, în zona Drajna

Guvernul vrea să realizeze un pasaj rutier peste calea ferată Bucureşti-Constanţa, în zona Drajna, pentru a elimina blocajele din zonă. Premierul Ludovic Orban a anunţat în cadrul şedinţei Executivului de joi seară că urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect de infrastructură.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 18:32
Guvernul vrea să construiască un pasaj rutier peste calea ferată Bucureşti-Constanţa, în zona Drajna

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că vrea introducerea pe ordinea de zi a unui proiect privind realizarea unui pasaj în zona Drajna din judeţul Călăraşi.

„Vă rog să aprobaţi suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii Pasaj denivelat superior pe DN21 km105, judeţul Călăraşi. Vorbim de celebrul pasaj Drajna”, a declarat ministrul Transporturilor.

Lucian Bode a explicat că astfel se face un pas important în eliminarea blocajelor rutiere din zona Drajna

„După ani de aşteptări astăzi facem un pas important înainte în eliminarea blocajelor înregistrate într-unul din cele mai aglomerate noduri rutiere din România. Noi vom amenaja un pasaj rutier de-a lungul DN21 peste calea ferată Bucureşti – Constanţa şi peste intersecţia DN3A. În fundamentarea necesităţii implementării acestui obiectiv, am ţinut cont de media zilnică anuală înregistrată în prezent, respectiv 11.300 de vehicule pe zi, cu menţiunea că în desfăşurarea traficului configuraţia actuală a infrastructurii se înregistrează un timp de aşteptare de 30-45-60 de minute mai cu seamă în sezonul estival”, a explicat Lucian Bode, conform Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a spus că este o veste bună şi că ultima dată a stat o oră şi jumătate la bariera de la Drajna.

Ludovic Orban anunţă noile măsuri de relaxare. „Din 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii”


loading...
Partenerii noștri