Hackerul Guccifer a murit. Autorităţile americane au fost nevoite să dezmintă informaţia

Un site din Statele Unite a publicat o informație cel puțin suspectă, potrivit căreia hackerul român Guccifer ar fi fost găsit mort în celula sa, din închisoarea Virginia, acolo unde a fost a fost încarcerat după extrădarea din România. La câteva ore, autoritățile americane s-au văzut nevoite să dezmintă acest articol.

07 iul. 2016, 08:19
Hackerul Guccifer a murit. Autorităţile americane au fost nevoite să dezmintă informaţia

Potrivit christiantimesnewspaper.com, Marcel Lazăr Lehel, cunoscut mai bine sub numele de Guccifer, ar fi fost găsit mort în celula sa, după „o aparenă sinucidere”, scrie libertatea.ro. Știrea nu avea nicio informație oficială. După câteva ore, autoritățile din statul Virginia au fost nevoite să dezimtă această informație.

Citeşte şi Un hacker român a spart contul de Twitter al lui Katy Perry. El i-a trimis mesaje insultătoare lui Taylor Swift

Guccifer a pledat vinovat la unele acuzații aduse de justiția americană, sentința în cazul lui urmând să fie dată pe 1 septembrie 2016.

Marcel Lazăr Lehel este vizat în total de nouă capete de acuzare: trei pentru acces neautorizat la computere personale, trei pentru fraudă online, unul pentru furt de identitate, unul pentru obstrucţionarea justiţiei şi unul pentru hărţuire online.

Marcel Lazăr Lehel a recunoscut că, cel puţin din octombrie 2012 până în ianuarie 2014 a obţinut în mod intenţionat acces neautorizat la emailuri personale şi conturi de pe reţelele de socializare ale unui număr de aproximativ 100 de americani. Potrivit declarației depuse în instanță, Guccifer a făcut acest lucru în mod ilegal, pentru a obţine acces la informaţiile personale şi corespondenţa victimelor. Printre victimele sale se numără Hillary Clinton, Colin Powell și alți membri din familia Bush.