Hackerul român Guccifer, condamnat la închisoare de un tribunal din SUA

Hackerul român supranumit 'Guccifer', care a contribuit la aflarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat al SUA, a fost condamnat joi la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din orașul Alexandria, statul american Virginia, relatează Reuters.

01 sept. 2016, 17:14
Hackerul român Guccifer, condamnat la închisoare de un tribunal din SUA

‘Guccifer’, pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a pledat vinovat în luna mai la acuzațiile de furt de identitate cu circumstanțe agravante și acces neautorizat la computere protejate după ce a fost extrădat din România.

Marcel Lazăr Lehel este vizat în total de nouă capete de acuzare: trei pentru acces neautorizat la computere personale, trei pentru fraudă online, unul pentru furt de identitate, unul pentru obstrucţionarea justiţiei şi unul pentru hărţuire online.

Marcel Lazăr Lehel a recunoscut că, cel puţin din octombrie 2012 până în ianuarie 2014 a obţinut în mod intenţionat acces neautorizat la emailuri personale şi conturi de pe reţelele de socializare ale unui număr de aproximativ 100 de americani. Potrivit declarației depuse în instanță, Guccifer a făcut acest lucru în mod ilegal, pentru a obţine acces la informaţiile personale şi corespondenţa victimelor. Printre victimele sale se numără Hillary Clinton, Colin Powell și alți membri din familia Bush.

Citeşte şi Hackerul Guccifer a murit. Autorităţile americane au fost nevoite să dezmintă informaţia