HALLOWEEN 2013. Cum celebrează Google sărbătoarea dovlecilor sculptaţi şi a fantomelor

HALLOWEEN 2013. Google a pregătit un Doodle interactiv cu ocazia HALLOWEEN 2013, sărbătoare care are loc pe 31 octombrie.

RomaniaTV.net
30 oct. 2013, 14:02

HALLOWEEN 2013. Noul logo al Google prezintă vrăjitor în faţa unui cazan, iar utilizarorii pot decide, printr-un click, ce ingrediente să combine. Utilizatorii pot alege să combine ingrediente cum ar fi un măr, un cap de mort, o poţiune sau un os. 

În funcţie de combinaţii, utilizatorilor le sunt afişate apoi şase animaţii interactive de HALLOWEEN, cu fantome, monştri, schelete şi alte creaturi înfricoşătoare.

Citeşte şi: Halloween 2013. Se anunţă o săptămână de petreceri în Bucureşti. Vezi ce oferte ai la alegere

Doodle-ul este însoţit de un fundal sonor demn de o sărbătoare precum HALLOWEEN.

Nu este prima dată când Google celebrează HALLOWEEN printr-un doodle. De HALLOWEEN 2012, Google a pregătit un desen în care erau surprinse intrările în mai multe case, pe un fundal întunecat. În urma unui click, uşile se trânteau puternic, în cadrul lor arătându-se personaje care scoteau sunete înfricoşătoare.

HALLOWEEN (o abreviere pentru „All Hallows’ Evening”) este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.

Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloween-ul este sărbătorit în foarte multe ţări, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico şi Regatul Unit, iar ocazional în unele părţi ale Australiei şi Noua Zeelandă.

Obiceiuri specifice de HALLOWEEN sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor sau ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri.

Costumarea şi colindatul reprezenta o practică de Halloween în Scoţia, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Tradiţia a pătruns şi în Statele Unite, la începutul secolului al XX-lea, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Primele costume de Halloween produse în masă au apărut în magazinele americane în anii 1930.


loading...
Partenerii noștri