HALLOWEEN. Modele de sculptat dovleacul GALERIE FOTO

HALLOWEEN. Cel mai cunoscut simbol al sărbătorii de Halloween este dovleacul lui Jack, sculptat şi cu o lumină înăuntru. Tradiţia dovleacului de Halloween provine dintr-un mit irlandez, aceştia fiind prezenţi în casele tuturor celor care celebrează Halloween-ul.

30 oct. 2014, 21:23

HALLOWEEN. Pasi de urmat pentru realizarea dovleacului de Halloween:

1. Se alege un dovleac cat mai sanatos si cu o forma cat mai bine proportionata, potrivit universdecopil.ro.

2. Se taie capacul cum doriti: rotund, hegazonal, etc. Gaura trebuie sa fie destul de larga pentru a permite sa introduceti mana in interiorul dovleacului. Scoateti cu mana cat mai multe seminte, iar apoi cu o lingura razuiti si scoateti pulpa dovleacului. Dovleacul trebuie sa ramana curat inauntru.

3. Puneti pe dovleac sablonul modelului pe care l-ati ales. Dupa ce ati pus sablonul cu un cutit micut, un ac gros sau un cui puteti face gauri in dovleac urmarind liniile modelului.

Citeşte şi REŢETĂ pentru HALLOWEEN. Plăcintă delicioasă cu dovleac

4. Introduceti un cutit mic sau mic ferastrau in liniile gaurite si incepeti sa taiati formele, una dupa alta. Taiati cu mare grija.

5. Dupa ce ati finalizat cioplirea puneti o mica lanterna sau o lumanare in dovleac si priviti cum lumineaza in noaptea de Halloween.

Totodata, daca doriti ca dovleacul vostru sa fie unul cat mai special puteti aplica pe el diferite accesorii specifice Halloween-ului.

Gasiti in GALERIA FOTO MODELE de sculptat DOVLEACUL

Citeşte şi HALLOWEEN: Ce costum ţi se potriveşte în funcţie de zodie

HALLOWEEN 2014. Google sarbatoreste Halloween-ul cu un nou DOODLE, care contine o serie de animatii „de speriat”. In imaginile pe care GOOGLE le va afisa incepand de pe 31 octombrie 2014 apar fantome sau varcolaci.

Halloween (o abreviere pentru „All Hallows’ Evening”) este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor cu felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor şi ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

Citeşte şi HALLOWEEN 2014. Originea, tradiţiile şi obiceiurile celei mai ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE sărbători