HAOS în educaţie. Toate şcolile din Buzău rămân închise deşi incidenţa NU este criteriu pentru rămânerea în online

În 5 unităţi de învăţământ, sunt imunizaţi toţi angajaţii. De asemenea, în multe şcoli din municipiu rata de vaccinare este de peste 60 la sută. 

05 nov. 2021, 21:47
HAOS în educaţie. Toate şcolile din Buzău rămân închise deşi incidenţa NU este criteriu pentru rămânerea în online

HAOS în educaţie. Toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Buzău vor rămâne în sistem online toată săptămâna viitoare, indiferent de rata de vaccinare a personalului angajat. Decizia aparţine consiliilor de administraţie şi are legătură cu rata de infectare din localitate, care depăşeşte 11 la mie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Buzău au anunţat, vineri seară, că toate unităţile de învăţământ din municipiul reşedinţă de urgenţă vor rămâne în sistem online toată săptămâna viitoare.

Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ de la nivelul oraşului au luat în considerare când au decis rămânerea în online rata de incidenţă care se înregistrează la  acest moment în municipiul Buzău.

Conform datelor de la Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul municipiului rata de infectare este vineri  11.09, iar la nivelul judeţului este 7. 58, cea mai mare incidenţă fiind în localitatea  Cernăteşti- 14.23.  La nivelul judeţului Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 61,6%.

În 5 unităţi de învăţământ, sunt imunizaţi toţi angajaţii. De asemenea, în multe şcoli din municipiu rata de vaccinare este de peste 60 la sută.  Cei mai puţini angajaţi vaccinaţi sunt în Şcoala gimnazială din comuna Chiliile, unde, conform site-ului ISJ Buzău, rata de vaccinare este 0.

Sindicaliştii din învăţământ au răbufnit după ce Sorin Cîmpeanu a anunţat noile condiţii pentru deschiderea şcolilor: Această decizie ar putea transforma unităţile de învăţământ în focare
Şcoala unde doar directorul s-a vaccinat

La şcoala gimnazială din Brateș, judeţul Covasna, copiii din trei sate vor sta acasă de luni. Doar directorul, o profesoară şi un îngrijitor sunt vaccinaţi.

Trei milioane de elevi şi peste 200.000 de profesori încă se întreabă ce se va întâmpla de luni. Teoretic, copiii vor învăţa faţă în faţă doar în şcolile şi grădiniţele unde rata de vaccinare depăşeşte 60%, ceea ce înseamnă puţin peste jumătate din totalul unităţilor de învăţământ din ţara. Restul elevilor rămân în online până când se vaccinează profesorii. Dacă se vor vaccina.

La şcoala gimnazială din Brateș, judeţul Covasna, copiii din trei sate vor sta acasă de luni – nu se ştie până când – pentru că rata de vaccinare în rândul angajaţilor e de puţin peste 13%. Directorul ridică din umeri – oamenii pur şi simplu nu vor să se vaccineze. Mai ales că în comună e un singur caz de COVID la 1500 de locuitori şi nimeni nu se teme.

Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare. Care sunt amendamentele aduse de PSD
HAOS în educaţie. Șapte școli și grădinițe  din Arad au ZERO vaccinați

În județul Arad există șase unități de învățământ care au ZERO vaccinați: Grădinița „Samariteanul” nr 23 Buteni, Grădinița „Samariteanul” nr 11 Sâmbăteni, Școala Primară „Sever Bocu” Șiștarovăț, Grădinița „Gosen” Arad, Grădinița Creștin Ortodoxă „Efremia” Arad, Asociația Creștină de Caritate Samariteanul – Grădinița Samariteanul Agrișu Mare și Școala Primară „Sfântul Ierarh Nicolae” Arad. Și în cazul altor unități școlare procentul vaccinaților este foarte mic – sub 20%: Școala Gimnazială Tauț – 18%, Școala Gimnazială Chisindia – 9%, Liceul Teologic Penticostal Arad – 13%, Școala Specială „Raza de soare” Arad – 16%.