Haos pe drumurile din Iași. Gașca de „Dorei” a asfaltat în timp ce ploua abundent l Acum stratul de asfalt se ia pe cauciucuri

Încă o întâmplare din registrul „D'ale lu' Dorel", pe șoselele din România. Mai mulți șoferi s-au ales cu anvelopele distruse după ce muncitorii au asfaltat un drum județean în timp ce ploua abundent.

08 iul. 2022, 16:41
Haos pe drumurile din Iași. Gașca de „Dorei” a asfaltat în timp ce ploua abundent l Acum stratul de asfalt se ia pe cauciucuri

Șoseaua care face legătura între municipiul Iași cu comuna Bârnova s-a transformat într-o mocirlă. Drumul public a fost încadrat de ceva timp în programul anual de reabilitare, dar a fost „plombat” abia joi, când s-a stricat vremea. Astfel, pe cei șapte muncitori i-a apucat brusc hărnicia și s-au grăbit să termine lucrarea.

Lucrările de infrastructură ar fi trebuit să facă traficul rutier mai fluent, dar efectul a fost contrar. Șoferii s-au oprit în drum, când au constatat că ceva este în neregulă.

Tot materialul s-a lipit în scurt timp de roțile mașinilor care traversau zona. Imaginile au fost distribuite în social media.

Într-unul dintre videouri, muncitorii sunt surprinși în timp ce „dau la lopată” pe drumul public, pe ploaie. „Doreii” își făceau de lucru în timp ce restul sătenilor erau cu ochii pe ei, fără ca vreun martor să-i atenționeze.

Explicația autorităților din Iași

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași a oferit o primă reacție, în urma evenimentului nefericit.

„I-a prins ploaia acolo, pentru că în Iași nu ploua și acolo erau precipitații. Astăzi (n.r. – vineri, 8 iulie 2022) se reface lucrarea pe banii lor. Atitudinea firmei a lăsat de dorit. Le-a impus să scoată totul afară și să refacă. De altfel, a fost făcut un raport de neconformitate”, a declarat directorul DJADP Iași, Ciprian Ciucan.

Probleme pe bandă rulantă pe drumurile din Iași

Astfel de probleme cu asfaltările „după ureche” au fost făcute și în mandatul anterior al Consiliului Județean Iași, sub bagheta lui Maricel Popa, actual senator, informează Bzi.

Unul din cele mai cunoscute și controversate cazuri este cel cu privire la DJ 280 B Târgu Frumos – Cucuteni, lucrare efectuată de companiile Darcons SRL și Eky Sam SRL, proiect care a fost deconspirat de Curtea de Conturi și de Inspectoratul de Stat în Construcții.

În plus, în mandatul lui Maricel Popa, pe drumurile județene s-au făcut numeroase ilegalități, mai precizează sursa citată.