Iată cum dieta TLC îţi schimbă viaţa

Multe dintre problemele de sănătate pot fi prevenite prin menținerea greutății corpului în limite normale, în funcție de vârsta și înălțimea fiecărei persoane. Iată cum îți schimbă dieta TLC viața!

RomaniaTV.net
05 oct. 2016, 12:19
Iată cum dieta TLC îţi schimbă viaţa

Ce este dieta TLC?

Dieta TLC este recomandată tuturor persoanelor care au valorile colesterolului ridicate. Therapeutic Lifestyle Changes (TLC) este o dietă care se bazează pe reducerea cantității de grăsimi saturate, cele considerate vinovate de creșterea colesterolului „rău”, LDL-ul.

Poți face acest lucru prin reducerea consumului de lapte și de carne . Înlocuiește grăsimea de origine animal cu cea de origine vegetală, cum ar fi uleiul de măsline sau de alune. Acestea sunt surse de grăsimi mononesaturate, care joacă un rol esențial în reducerea colesterolului.

În ce constă dieta?

Pentru ca aceasta să funcționeze, doar 7% din numărul total de calorii trebuie să provină din grăsimi saturate, adică nu mai mult de 200 de mg. În schimb, grăsimile nesaturate trebuie să se regăsească în dieta ta în proporție de până la 35%.

Citeşte şi  Avem sau nu nevoie de carbohidraţi în dieta noastră? Medicii trag semnale de alarmă

Ce trebuie să mănânci?

Carne slabă, pește, fasole uscată, mazăre, nu mai mult de 150 de grame pe zi.

Ouă, nu mai mult de două gălbenușuri pe săptămână, în schimb nu există limită în ceea ce privește albușurile.

Lapte degresat și alte produse lactate, nu mai mult de 2-3 porții pe zi. Poate fi băută o cană cu lapte degresat pe zi, un pahar cu iaurt degresat și 30 de grame de brânză slabă.

Fructe, 2-3 pe zi. Cele mai potrivite sunt merele și portocalele, 1 pe zi. Sucul de fructe nu trebuie să depășească 150 ml, iar compotul și fructele din el nu mai mult de jumătate de cană.

În ceea ce privește legumele, ele ar trebui să fie 3-5 pe zi, dintre care 200 g legume crude, 100 g legume gătite și 150 ml suc de legume.

Pâinea, pastele, cerealele și orezul ar trebui să fie integrale. Trebuie mâncată 1 felie de pâine pe zi, 40 g fulgi de ovăz, 100 g orez sau paste.

Grăsimi și uleiuri, 5-6 linguri pe zi, din care 1 lingură ulei de măsline sau alune, 1 lingură ulei de floarea soarelui, 1 lingură sos de salată, 1 lingură maioneză, 2 linguri nuci și semințe crude.

Află cum să ţii colesterolul în frâu