Iată motivele pentru care NU ai încerca o cură de detoxifiere

Acum, că sărbătorile au trecut, toată lumea ne sfătuieşte să ţinem o cură de detoxifiere pe bază de fructe sau legume, care să ne ajute să ne curăţăm organismul - Iată 10 motive pentru care nu ar trebui să faci asta!

RomaniaTV.net
08 ian. 2015, 13:47
Iată motivele pentru care NU ai încerca o cură de detoxifiere

1. Nu exista nicio dovada care sa demonstreze ca o detoxifiere chiar iti curata organismul de toxine. John Buze, medic endocrinolog la Universitatea din Carolina de Nord, sustine ca nu exista dovezi ca acest tip de curatare a organismului ne ajuta efectiv cu ceva.

2. Ficatul si rinichii nostri au misiunea de a ne curata organismul de toxine, iar o cura pe baza de sucuri nu grabeste acest proces.

Citeşte şi  6 noi metode de detoxifiere

3. Daca ai o sanatate de fier, o astfel de cura nu te va afecta prea tare, insa daca ai avut la un moment dat o tulburare alimentara, atunci ai face bine sa eviti curele de detoxifiere.

4. Curele de detoxifiere maresc aportul de zahar din organismul tau.

Citeşte şi  Cura-minune de detoxifiere în doar 48 de ore, a lui Doctor Oz

5. Detoxifierea iti lasa organismul fara carbohidrati. Rezultatul este unul cat se poate de neplacut: lipsa de energie si ameteli puternice.

6. Pe timpul unei astfel de cure iti privezi organismul de fibre si nutrienti importanti precum sodiul.

7. Vei pierde cateva kilograme, insa vei pierde si masa musculara.

Citeşte şi  Mit sau adevăr: Apa cu lămâie ajută la detoxifiere şi slăbit?

8. Daca nu iti schimbi complet stilul de viata dupa ce tii o astfel de cura, sansele ca tu sa te ingrasi imediat ce revii la alimentatia obisnuita sunt extrem de mari.

Citeste mai mult pe feminis.ro.