Imunizarea naturală, în plin sezon al virozelor. Adevărul despre beneficiile ei

În plin sezon al infecţiilor respiratorii, gripale sau nu, imunitatea devine un subiect controversat şi dezbătut pe larg. Ce este de făcut? Te poţi descurca singur? Când ai nevoie de medic? Dr. Ruxandra Constantina (foto), medic specialist medicină de familie, apifitoterapie şi gemoterapie, oferă toate răspunsurile pentru ideisanatoase.ro.

RomaniaTV.net
24 feb. 2016, 11:53
Imunizarea naturală, în plin sezon al virozelor. Adevărul despre beneficiile ei

Ideisanatoase.ro: Când avem nevoie de imunizare?

Dr. Ruxandra Constantina: Ar fi de lămurit mai întâi câteva aspecte. Imunitatea naturală există, ea ne permite să trăim, să facem faţă prompt oricărei agresiuni asupra corpului nostru. Trebuie totuşi să ţinem cont că, în zilele noastre, organismul este „agresat” de un cumul de factori tot mai violenţi – agenţi de poluare, toxine, stres, alimentaţie aditivată, fumat, tratamente cronice cu medicamente puternice.

Oricât de mult ne-am adapta, capacităţile proprii de apărare, de regenerare şi de vindecare sunt depăşite. Această suprasolicitare a organismului ne face vulnerabili mai ales acum, primăvara, sau la un schimb brusc de temperatură, când răceala, virozele, gripa şi tot felul de afecţiuni din aceeaşi categorie, se plimbă în voie.

Citeşte şi  Supa de usturoi, aliatul care te ajută să învingi răceala, gripa şi…

Există pe piaţă o serie de terapii pentru creşterea imunităţii. De la capsule, ceaiuri, pulbere din diferite substanţe până la vaccinuri şi medicamentaţie complicată. Ce este mai eficient?

Ca linie generală, din experianţa mea de până acum, important este să pastrăm limitele, orice am alege. Există tendinţa de a exagera. Se întâmplă de ambele părţi, medici alopaţi şi naturopaţi. Între ei, şi de multe ori de unul singur, se află pacientul, care fie nu ştie pe cine să asculte, fie face cum crede sau, popular, după ureche.

Citeşte şi  Băutura MIRACULOASĂ care te scapă de gripă

Mulţi medici alopaţi nu consideră necesară o cură de imunizare şi insistă doar pe vaccinare şi medicamente, în timp ce mulţi naturopaţi sunt adepţii unor terapii de imunizare prelungite. Adevărul este, ca de obicei, la mijloc.

Ce alegem până la urmă şi la ce ar trebui să ne gândim când facem această alegere?

Imunizarea cu ajutorul plantelor nu este acelaşi lucru cu vaccinarea, ceea ce presupun că mulţi dintre cititori ştiu deja. Plantele, preparatele homeopate şi cele gemoterapice cresc imunitatea nespecifică a organismului, adică capacitatea lui de apărare în lupta cu diferiţi microbi sau toxine.

Citeşte continuarea pe ideisanatoase.ro