În formă cu dieta mediteraneană! Slăbeşte ca Penelope Cruz şi Heidi Klum

Paste, pâine şi vin. Nu ridica din sprânceană, dieta mediteraneană încurajează consumarea lor, dar cu moderaţie. Se pleacă de la principiul că trebuie să te bucuri de ce primeşti mai bun de la Mama Natură, dar fără să faci excese. Vorbim de o dietă alcătuită conform obiceiurilor alimentare ale italienilor, grecilor, spaniolilor şi portughezilor, în care baza este formată din fructe, legume, peşte, carne de pui, verdeţuri, seminţe, ulei de măsline şi cereale integrale. Primesc OK-ul mediteraneenilor şi carnea roşie slabă, lactatele, ciocolata neagră şi paharul tradiţional de vin roşu, fără de care nicio masă nu e completă. Este o dietă echilibrată, care pune accent pe gustul delicios al mâncării.

RomaniaTV.net
04 mai 2016, 11:37
În formă cu dieta mediteraneană! Slăbeşte ca Penelope Cruz şi Heidi Klum

De ce funcţionează dieta mediteraneană?

Cei care au urmat-o nu doar că au slăbit, dar au fost şi mai puţin predispuşi la contractarea unor boli cronice, această dietă fiind de ajutor în diminuarea riscului de boli de inimă, hipertensiune arterială şi creştere a nivelului de colesterol rău, LDL.

Citeşte şi  Dieta cu supă te ajută să dai jos ce ai acumulat de Paşte

Alimentele acceptate: Fructe, verdeţuri, semninţe şi nuci, lactate degresate (sunt acceptate, în cantităţi mici, iaurtul grecesc şi brânza feta), peşte, fructe de mare, pui, cereale integrale, ulei de măsline, vin roşu.

Alimentele interzise: Unt sau margarină, carne roşie (e acceptată doar o dată pe lună!), cârnaţi, bacon, sare şi dulciuri (cu excepţia celor făcute în casă).

Citește pe okmagazine.ro mai multe informații despre dieta mediteraneană!