Încă o universitate din Bucureşti suspendă TOATE cursurile de teama coronavirusului

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA)  a decis suspendarea tuturor activităţilor didactice, în perioada 10-13 martie, informează un comunicat al instituţiei de învăţământ.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 10:33
Încă o universitate din Bucureşti suspendă TOATE cursurile de teama coronavirusului

„Având în vedere Hotărârea Consiliului de Administraţie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), activităţile didactice la toate structurile academice din cadrul universităţii vor fi suspendate, în perioada 10 – 13 martie, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Încă două universităţi din România au suspendat activităţile didactice şi de practică

De asemenea, toate evenimentele care erau programate luna aceasta la sediul SNSPA vor fi anulate în contextul epidemiei de coronavirus. 

„Potrivit datelor prezentate de specialişti, problematica infectării cu noul coronavirus este într-o dinamică insuficient cunoscută, aşa că prefer o abordare precaută, care să ne ajute să-i protejăm pe studenţi şi să evităm eventuale probleme. Studenţii SNSPA nu vor participa la cursuri până la finalul săptămânii, urmând ca vineri, 13 martie, după o consultare mai largă, inclusiv cu autorităţile, să luăm o decizie privind modalitatea de desfăşurare a cursurilor începând de luni, 16 martie”, precizează Remus Pricopie, rectorul SNSPA, citat în comunicat.

Citeşte şi: Monica Anisie, ministrul Educaţiei, o contrazice pe Gabriela Firea: „Nu există motivul închiderii şcolilor. Fac un apel la calm”

Decizia îi vizează pe studenţii SNSPA, angajaţii universităţii îşi vor desfăşura activitatea conform programului de lucru obişnuit, menţionează sursa citată. 

Până în acest moment, patru universităţi din România şi-au suspendat activăţile didactice pentru studenţii facultăţilor de Medicină. Este vorba despre Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, UMFST Târgu Mureş şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanţa.