Încă un SCANDAL de SPIONAJ în Germania. Un MILITAR german este bănuit că a vândut secrete americanilor

Justiţia germană a anunţat miercuri că anchetează un nou presupus caz de spionaj, media relatând că ar fi vorba de un militar care opera în favoarea SUA, ceea ce ar constitui o a doua afacere care implică această ţară în doar câteva zile, relatează AFP.

09 iul. 2014, 14:08
Încă un SCANDAL de SPIONAJ în Germania. Un MILITAR german este bănuit că a vândut secrete americanilor

‘Sub conducerea reprezentanţilor procurorului federal sunt efectuate de miercuri dimineaţă percheziţii la domiciliul şi biroul unei persoane suspectate de spionaj, în regiunea Berlin’, a indicat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al procurorului federal, precizând că nu a avut loc nicio arestare.

Cazul este considerat ‘mai grav’ decât cel care a implicat un presupus agent dublu care lucra şi pentru CIA, arestat săptămâna trecută, potrivit mai multor media germane.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a indicat pentru AFP că ‘sunt desfăşurate anchete în cadrul ministerului’ vizând suspiciuni privind un al doilea caz de spionaj, confirmând astfel informaţii apărute în cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Citeşte şi Scandal de SPIONAJ: Un AGENT GERMAN, bănuit că a lucrat în favoarea SUA

Cotidianul Die Welt relatează la rândul său, mai direct, că al doilea presupus spion, care lucra în favoarea SUA, ar fi un soldat din armata germană Bundeswehr.

Primele dezvăluiri, apărute vineri, privind un colaborator al serviciilor de informaţii germane (BND) suspectat că ar fi lucrat pentru CIA au stârnit deja o iritare puternică la Berlin, unde exista o nemulţumire faţă Washington după descoperirea de anul trecut privind spionajul la scară largă practicat de agenţia americană (NSA) şi care a vizat, printre altele, şi interceptarea telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel.