Încep lucrările pentru modernizarea Gării de Nord. Investiţia se ridică la peste 100 de milioane de euro

Ion Simu-Alexandru, directorul general al CFR, anunţă că în curând vor începe lucrările pentru modernizarea Gării de Nord din Capitală. Investiţia se ridică la peste 100 de milioane de euro.

04 oct. 2022, 23:22
Încep lucrările pentru modernizarea Gării de Nord. Investiţia se ridică la peste 100 de milioane de euro

Încep lucrările pentru modernizarea Gării de Nord. Directorul CFR anunţă că în sfârşit au fost obţinute toate avizele necesare.

Încep lucrările pentru modernizarea Gării de Nord. Veşti bune pentru români

Citeşte şi Prețurile biletelor de tren s-ar putea majora din nou anul viitor. CFR Călători va lua o decizie în funcție de creșterea inflației

Ion Simu-Alexandru, directorul general al CFR S.A, anunţă că investiţia pentru modernizarea Gării de Nord se ridică la peste 100 de milioane de euro, potrivit profit.ro. 

Modernizarea Gării de Nord era anunţată încă din toamna anului 2019 de ministrul Transporturilor de la vremea respectivă.

„Este un proiect pornit pe fonduri europene (…). Vor începe lucrările, dacă nu mă înșel, de la sfârșitul lunii octombrie. Este un proiect ambițios. Valoarea este undeva la 100 de milioane (de euro – n.r.). O să se facă o sistematizare la fel cum este, probabil, în toate aeroporturile și toate gările moderne din capitalele Uniunii Europene. Așa cum trebuie să fie și Bucureștiul o capitală modernă, cu o Gară de Nord modernă”, a declarat Răzvan Cuc în 2019.

Citeşte şi Ministrul Transporturilor: „Peste 90 la sută din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol”

Reamintim că actualul ministru al Transporturilor declara în luna aprilie 2022 că peste 90 la sută din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol. Sorin Grindeanu a precizat este normal ca gările şi terenurile abandonate să treacă la autorităţile locale, pentru că CFR nu are bani să investească în ele.