Incidenţa COVID-19 la 16 noiembrie. Sibiul, judeţul cu cea mai mare rată de infectare

Sibiul se apropie de o rată de infecţie de 9 la mia de locuitori. La Bucureşti, incidenţa COVID-19 a ajuns la 5.6, potrivit ultimului raport transmis de Grupul pentru Comunicare Strategică.

16 nov. 2020, 13:18
Incidenţa COVID-19 la 16 noiembrie. Sibiul, judeţul cu cea mai mare rată de infectare

Incidenţa COVID-19 la 16 noiembrie.

Cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-COV 2 a fost înregistrată la Sibiul. Potrivit GSC, Sibiul are o incidenţă de 8.83 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la mia de locuitori.

Situaţie gravă este şi în judeţul Cluj, unde incidenţa COVID-19  a ajuns la 7.37 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Alba Iulia și alte patru orașe intră în carantină. Restricții pentru cetățeni

Incidenţă peste 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori se înregistrează şi în judeţele Timiş (6.85), Ilfov (6.83), Braşov (6.21), Alba (6.01)

Incidenţa COVID-19 la 16 noiembrie. La Bucureşti s-a înregistrat luni, 16 noiembrie, 999 noi îmbolnăviri cu coronavirus. Incidenţa în Capitală a ajuns la 5.6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

 

Sibiul a intrat în carantină. Ce restricţii se impun locuitorilor de luni

Sibiul a intrat în carantină de luni

dimineaţă de la ora 5.00. Au fost carantinate, de asemenea, localităţile Șelimbărul, Cisnădia și Tălmaciul pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de luni, 16 noiembrie 2020. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, judeţul Sibiu este pe primul loc la rata de infectări.

În prezent, sunt valabile restricțiile impuse prin ultima Hotărâre de Guvern, și anume limitarea deplasărilor pe timpul nopții și obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se impun și câteva măsuri suplimentare.

Persoanele care vor să iasă din casă în intervalul orar 04.00 – 22.00, sibienii trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere în care să justifice motivul deplasării. Dacă acesta nu va fi unul întemeiat, polițiștii vor aplica sancțiuni.

O declarație pe propria răspundere va fi obligatorie din nou pentru locuitorii din acest oraș. Prefectura Sibiu a publicat, vineri seară, modelul care va fi folosit pe durata carantinei de către persoanele care se deplasează în afara locuinţei. Deplasările sunt permise pentru aprovizionare, mers la serviciu, pentru asistenţă medicală de urgenţă sau pentru îngrijirea copiilor sau vârstnicilor.

Modelul declaraţiei poate fi văzut AICI

Citeşte şi: Carantină în România. Autostrada A 1, închisă de duminică seara la Sibiu. Mesaj Ro-Alert transmis