Incredibil. China anunţă prima construcţie pe Lună! Când va fi gata proiectul

China a anunţat recent că vrea să construiască o bază de cercetare chiar pe satelitul natural al Pământului, Luna. Când va fi gata proiectul afli din rândurile de mai jos.

RomaniaTV.net
24 apr. 2019, 07:42
Incredibil. China anunţă prima construcţie pe Lună! Când va fi gata proiectul

China intenţionează să construiască o staţie de cercetări ştiinţifice într-o regiune aflată în proximitatea polului sudic de pe Lună şi să realizeze misiuni de explorare lunară cu echipaje umane peste aproximativ 10 ani, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt din industria spaţială chineză, citat de Xinhua.

Zhang Kejian, directorul Administraţiei spaţiale chineze, a făcut aceste declaraţii la ceremonia de deschidere a evenimentelor organizate pentru a marca Ziua Spaţială a Chinei în oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan.

China va lansa sonda lunară Chang’e-5 într-o misiune ce vizează recoltarea unor mostre de pe Lună şi aducerea lor pe Terra, la sfârşitul anului 2019, a declarat Zhang Kejian.

Shaoshan, oraşul natal al fostului lider chinez Mao Zedong, va găzdui unul dintre centrele permanente de stocare a mostrelor lunare ce vor fi aduse pe Pământ în cadrul acestei misiuni.

Acelaşi oficial a menţionat în discursul rostit la acel eveniment că ţara lui plănuieşte să lanseze prima ei sondă care să exploreze planeta Marte în 2020.

China s-a alăturat clubului select al ţărilor cu experienţă în domeniul explorării spaţiale pe 24 aprilie 1970, când racheta purtătoare Long March-1 a lansat pe orbită primul satelit al ţării, Dongfanghong-1.

Începând din 2016, data de 24 aprilie poartă în această ţară denumirea de Ziua Spaţială a Chinei. Diversele activităţi şi evenimente programate de Ziua Spaţială a Chinei au devenit un fel de „fereastră” ce permite publicului chinez şi lumii întregi să afle mai multe informaţii despre progresele pe care China le obţine în domeniul cercetării aerospaţiale.