INCREDIBIL: Familia PREZIDENŢIALĂ din Tadjikistan conduce MAŞINI FURATE

Anchetatorii germani au localizat în Tadjikistan circa 200 de maşini furate, din care unele sunt conduse de membri ai familiei preşedintelui din această ţară, Emomali Rahmon, au afirmat joi cotidianul Bild şi autorităţile din Berlin, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
19 dec. 2013, 13:53
INCREDIBIL: Familia PREZIDENŢIALĂ din Tadjikistan conduce MAŞINI FURATE

Cu ajutorul sistemului GPS, anchetatorii germani, mandataţi de Parchetul de la Berlin şi de Parchetul din Kaunas (Lituania), au găsit în Tadjikistan circa 200 de maşini furate, a explicat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor capitalei germane, confirmând informaţii publicate în Bild.

Poliţiştii au găsit în fosta republică sovietică 93 de maşini BMW înmatriculate iniţial în Germania, potrivit tabloidului de mare tiraj.

Responsabilul cu justiţia al oraşului Berlin, Thomas Heilmann, a avertizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un e-mail datat 23 mai, că „majoritatea vehiculelor se află în mâinile unor persoane care au legături economice sau de familie cu familia preşedintelui tadjic„.

Potrivit Bild, ambasadorul Tadjikistanului la Berlin a fost convocat la Ministerul german al Afacerilor Externe, însă acesta din urmă a refuzat să comenteze informaţiile dezvăluite de cotidianul german, indicând doar că „s-au purtat discuţii cu partea tadjică despre cooperarea în materie de luptă împotriva crimei organizate”.

Ministrul tadjic al Afacerilor Externe a anulat în ultimul moment o călătorie prevăzută în octombrie la Berlin, după ce a aflat că autorităţile germane vor să discute cu el despre acest subiect, mai precizează cotidianul german.