INCREDIBIL. Un adolescent de 17 ani a murit de BĂTRÂNEŢE. Vezi cum a fost posibil

Sam Berns avea doar 17 ani, însă a murit de bătrâneţe! Acest lucru a fost posibil din cauza unei maladii rare, progeria, care provoacă o îmbătrânire prematură foarte rapidă.

RomaniaTV.net
14 ian. 2014, 09:05

Sam Berns a murit din cauza complicaţiilor provocate de o boală genetică extrem de rară. Avea doar 17 ani şi sâmbătă seară trebuia să fie căpitan onorific al echipei New England Patriots la meciul din NFL cu Indianapolis Colts. Nu a mai apucat însă să trăiască acest moment de glorie, iar în debutul partidei în loc ca Sammy să fie ovaţionat la scenă deschisă, toată lumea de pe stadion a ţinut un moment de reculegere în memoria sa.

Sammy era cunoscut de toată lumea datorită unui documentar care l-a avut ca erou principal, difuzat de HBO, „Life According to Sam”, care a prezentat felul în care acesta a reuşit să trăiască cu progeria sau sindromul Hutchinson-Gilford. Sammy Berns a încercat să ducă o viaţă cât mai normală, chiar dacă începând de la 13 ani aducea din ce în ce mai mult cu un bătrân care se apropie de finalul vieţii. A mers la liceu, a făcut parte dintr-o fanfară, ca toboşar şi chiar a participat la balul de absolvire. Dar, cel mai important, nu s-a lăsat niciodată descurajat şi i-a ajutat şi pe cei dragi să nu o facă.

Ce este PROGERIA

Progeria afectează aproximativ o persoană din 4 până la 8 milioane. În întreaba lume există aproximativ 200 de copii care trăiesc cu acest sindrom provocat de o mutaţie genetică care duce la producerea proteinei numită progerină, care blochează funcţionarea normală a celulelor.

Cele mai bizare boli ale lumii GALERIE FOTO

Cei care suferă de această boală îmbătrânesc rapid, îşi pierd părul şi pierd foarte mult în greutate. În timp, ei riscă să facă osteoporoză, o boală care slăbeşte foarte mult oasele şi care îi expune la fracturi.

Lecţia de viaţă a lui Sammy Berns

Chiar dacă a fost diagnosticat cu o maladie necruţătoare, Sammy le-a dat celor din jur o importantă lecţie de viaţă, din care au de învăţat nu doar cei cu probleme de sănătate, ci şi cei sănătoşi. „Una peste alta, nu îmi irosesc energia plângându-mi de milă”, era deviza lui Sammy. „Mă înconjor de oameni pe care îi vreau aproape. Şi privesc mereu înainte”, mai spunea el.

Iar mesajul său a ajuns la mulţi oameni obişnuiţi, dar şi la celebrităţi, care l-au apreciat pe Sammy pentru forţa cu care şi-a înfruntat soarta, după cum se poate vedea şi în mesajele de condoleanţe postate pe reţelele de socializare.