Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de părul gras în 5 minute. Nu vei mai da banii pe șampoane costisitoare

Ingredientul ieftin care te ajută să scapi de părul gras. Nu vei mai arunca banii pe șampoane speciale și tratamente costisitoare.

09 nov. 2023, 13:59
Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de părul gras în 5 minute. Nu vei mai da banii pe șampoane costisitoare
Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de părul gras

Ingredientul care te scapă de probleme. Părul gras reprezintă un discomfort pentru multe femei, pentru că din cauza lui se pot simți neîncrezătoare. Pe piață se găsesc tot felul de soluții și șampoane care în teorie fac minumi, dar există un remediu simplu și util care se află la îndemâna oricui.

Citește și: Ce se întâmplă dacă aplici bicarbonat de sodiu pe scalp. Trucul are efecte benefice pentru părul tău

Părul gras devine o problemă atunci când glandele sebacee de la nivelul scalpului secretă pre mult sebum, uleiul natural al pielii și al părului, din cauza căruia podoaba capilară poate căpăta un aspect murdar.

Ingredientul ieftin care te scapă de părul gras este oțetul de mere, care se găsește în orice bucătărie și care are numeroase beneficii. Are proprietăți astringente și antibacteriene ce ajută la curățarea scalpului și la reglarea producției de sebum.

Pentru a prepara rețeta salvatoare trebuie să ai la îndemână o cană de apă călduță, 2-3 linguri de oțet de mere, de preferat organic, nediluat și nefiltrat.

Citește și: Cum poţi scăpa de căderea părului. Trucul simplu dezvăluit de Mirela Vescan

Amestecă oțetul cu apă călduță într-un recipient. După ce te-ai spălat pe păr cu produsele obișnuite, folosește amestecul pentru a te clăti. Aplică uniform pe scalp, dar și pe lungimea părului. Masează scalpul timp de 2-3 minute, apoi lasă-l să acționeze tot cam atât. La final, clătește cu apă caldă pentru a elimina oțetul.

Poți repeta procedura o dată sau de două ori pe săptămână pentru a scăpa de părul gras. De altfel, oțetul de mere îi va reda acestuia strălucirea naturală și previne apariția mătreții.