Ingredientul secret pe care să-l adaugi peste pepenele roșu pentru un gust inedit și excepțional. Trendul care face furori pe TikTok

Pepenele roșu este unul dintre fructele nelipsite de pe mesele românilor vara. Răcoros, delicios și aromat, este tot ce ai nevoie într-o zi toridă.

24 aug. 2023, 11:50
Ingredientul secret pe care să-l adaugi peste pepenele roșu pentru un gust inedit și excepțional. Trendul care face furori pe TikTok

Pepenele roșu este unul dintre fructele pe care românii le iubesc cel mai mult. Unii îl combină cu pâine, alții cu brânză, iar prin străinătate a apărut și trendul combimării pepenelui cu lămâie. Un clip postat pe TikTok în care o americancă mânca pepene cu lămâie a devenit viral.

Pepenele roșu în combinație cu zeamă de lămâie, „gust de Pepsi Twist”

Se pare că zeama de lămâie adăugată peste pepene potențează aroma acestuia. Toţi care au încercat trucul culinar par încântaţi de noua savoare.

Mulţi internauți au rezonat cu această combinație, ba chiar mulți au și încercat-o înainte de a-și da cu părerea, apoi au comentat: „Mamă, e chiar bun!”, „Are gust de Pepsi Twist!”, „E fenomenal. Aşa o să mănânc pepenele de acum încolo”.

Citeste si Cea mai gustoasă ciorbă de lobodă. Ingredientul secret care îmbunătăţeşte semnificativ aroma preparatului

Salată de pepene roșu cu lămâie

Combinația de pepene roșu cu lămâie poate fi foarte răcoritoare și delicioasă. Iată o modalitate simplă de a pregăti un aperitiv sau desert folosind aceste două ingrediented, potrivit ego.ro

Ingrediente:

  • 1/2 pepene roșu, curățat de coajă și semințe, tăiat cuburi;
  • sucul de la o lămâie;
  • coaja rasă de la o lămâie (opțional, pentru aromă);
  • mărar proaspăt sau mentă proaspătă, tocată (opțional, pentru a adăuga prospețime);
  • o lingură de miere (opțional, pentru a adăuga un pic de dulceaţă)

Mod de preparare:

Pune pepenele tăiat cuburi într-un bol. Stoarce sucul de la o lămâie deasupra. Poți adăuga coaja rasă de la lămâie pentru a intensifica aroma. Amestecă ușor ingredientele pentru ca sucul de lămâie să pătrundă cât mai bine în miezul fructului.

Dacă vrei să obții un gust mai dulce, poți adăuga o lingură de miere. De asemenea, poți presăra mărar sau mentă proaspăt tocată peste salată. Lasă salata să se răcească în frigider timp de cel puțin 30 de minute înainte de servire pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Citeste si Ingredientul secret! Ce organ beneficiază de pe urma acestui aliment cu putere de vindecare