Inspectorul şcolar general din Ialomiţa a revenit pe post, după ce a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei care l-a demis

Profesorul Steluţa Mitrea a revenit în funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa. Ea a câştigat procesul intentat Ministerului Educaţiei, care a destituit-o după ce a notat-o cu calificativul ”nesatisfăcător” în urma analizei activităţii din cusul anului şcolar trecut. Sentinţa este executorie, dar nu definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

RomaniaTV.net
20 iul. 2018, 08:03
Inspectorul şcolar general din Ialomiţa a revenit pe post, după ce a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei care l-a demis

Profesorul Steluţa Mitrea, inspector general adjunct al IŞJ Ialomiţa, a fost destituită din funcţie în primăvară alături de inspectorul general Luminiţa Barcari, ambele având calificativul ”nesatisfăctor” la evaluarea activităţii pe anul şcolar 2016-2017.

Atât Mitrea cât şi Barcari au dat ministerul de resort în judecată, iar Mitrea a câştigat. Sentinţa este executorie, dar nu definitivă, putând fi atacată cu recurs în  termen de 5 zile de la comunicarea scrisă a verdictului. Luminiţa Barcari are termen în procesul pe care l-a intentat la rândul său Ministerului Educaţiei abia în luna septembrie.

Odată ce instanţa I-a dat câştig de cauză, iar Ministerul Educaţiei i-a emis ordinul de renumire pe post, Mitrea a revenit la serviciu, pe postul de inspector general adjunct al IŞJ Ialomiţa, transmite News.ro.

Atât Luminiţa Barcari, cât şi adjuncta sa, Steluţa Mitrea, au obţinut funcţiile de conducere în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa în urma unor concursuri organizate de Ministerul Educaţiei. Mandatele celor două vor expira abia în primăvara anului viitor.

Şi la Buzău, judecătorii le-au dat câştig de cauză celor trei foste şefe ale Inspectoratului Şcolar Judeţean care au intentat proces Ministerului Educaţiei, după ce au fost demise.                                               

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au suspendat executarea ordinului de ministru prin care cele trei au fost demise, sentinta fiind executorie, astfel că Florina Stoian, fost inspector general, Daniela Palcău şi Nela Wamsiedel, inspectori generali adjuncţi, se pot reîntoarce pe posturi după ce ministerul va emite ordinele de numire.

Joi, cele trei au depus la minister certificatul de grefă care atestă că au câştigat în instanţă, astfel că, cel mai probabil, ordinul de ministru care le va permite să se întoarcă la vârful ISJ Buzau va veni la începutul săptămânii viitoare.

Nu este exclus ca Ministerul Educaţiei să atace decizia de la Ploieşti, având acest drept în termen de 5 zile de la comunicarea scrisă a verdictului, însă toate aceste demersuri vor fi în mod cert de durată, timp în care Florina Stoian va putea conduce IŞJ Buzău, alături de adjuncţii Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău.