Întârzieri în circulația metrourilor. Metrorex acuză Alstom că nu asigură numărul suficient de trenuri şi ameninţă operatorul cu sancţiuni legale

Intervalele de circulaţie ale metroului ar putea ajunge până la 10 minute în orele de vârf de trafic, anunță conducerea Metrorex, care acuză Alstom că nu asigură numărul suficient de trenuri şi ameninţă operatorul cu sancţiuni legale.

19 mai 2023, 15:39
Întârzieri în circulația metrourilor. Metrorex acuză Alstom că nu asigură numărul suficient de trenuri şi ameninţă operatorul cu sancţiuni legale

Conducerea Metrorex a transmis că ”în perioada imediat următoare, programul de circulație a trenurilor de metrou, pe toate magistralele, va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri, de către Alstom Transport S.A. – prestator al serviciilor de mentenanță a trenurilor de metrou, conform graficelor de circulație asumate”.

Citește și: Un călător a tras de sistemul de alarmă în METROU, la Universitate – Trenul a fost EVACUAT de urgență

În aceste condiții, susține conducerea Metrorex, ”în perioada următoare, intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic”.

Directorul Metrorex avertizează că ”va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale”.

Citește și: Tun de 300 de milioane de euro dat clujenilor de primarul Emil Boc. Primăria are undă verde să semneze cu turcii de la Gulermak contractul de aproape două miliarde de euro pentru metrou

”Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute”, se mai arată în comunicatul de presă al Metrorex.