Iohannis anunţă de când DECLARAŢIA nu va mai fi obligatorie la ieşirea din casă: După 15 mai vom renunţa la restricţiile de deplasare

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că după data de 15 mai, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască. De asemenea, şeful statului a precizat că tot după 15 mai vom renunţa la restricţiile de deplasare. 

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 10:49
Iohannis anunţă de când DECLARAŢIA nu va mai fi obligatorie la ieşirea din casă: După 15 mai vom renunţa la restricţiile de deplasare

„După 15 mai toată lumea va fi obligată să poartă măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul. (…)

O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai, după ce se epuizează actuala stare de urgenţă, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm în prealabil unde și de ce mergem.

Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare o vreme, după 15 mai. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti”

Şeful statului a ţinut să precizeze că „până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare”.

„Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă”, a mai spus Klaus Iohannis.