Iohannis condamnă manifestările violente care au avut loc de Paşte în Bucureşti, Hunedoara, Galaţi şi Săcele

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat, marţi, manifestările violente din ultimele zile, subliniind că, în situaţii similare, autorităţile vor interveni "prompt", "ferm", "clar".

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 11:20
Iohannis condamnă manifestările violente care au avut loc de Paşte în Bucureşti, Hunedoara, Galaţi şi Săcele

Klaus Iohannis le-a mulţumit românilor pentru modul în care au respectat măsurile impuse de autorităţi în zilele de Paşti, adăugâbd că „totuşi, în acest context general foarte bun, au fost câteva chestiuni cu un iz clar negativ”.

„Vreau să condamn cu fermitate acele manifestări violente care au fost puţine, dar foarte vizibile. 

Au fost oameni care n-au înţeles despre ce este vorba, care n-au înţeles de ce trebuie să respecte normele şi în aceste chestiuni trebuie să laud Poliţia şi Jandarmeria care au intervenit la timp şi ferm.

Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente, astfel de încălcări ale normelor, în condiţiile în care această pandemie creează probleme pentru noi toţi.

Scandal la Săcele, Braşov, şi în Prahova. Oamenii s-au bătut cu lopeţi şi bâte, apoi au atacat poliţiştii VIDEO

Acolo unde nu se respectă trebuie intervenit prompt, ferm, clar şi aşa se va întâmpla şi în continuare”, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la finalul şedinţei de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, mai mulţi miniştri şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „După 15 mai vom institui măsuri de relaxare”

În ultimele zile, au avut loc mai multe incidente violente în Bucureşti, Săcele – judetul Brasov, Galaţi şi Hunedoara.

Bătaie în stradă între localnici şi poliţişti la Hunedoara după ce agenţii au vrut să reţină un bărbat beat şi fără declaraţie 

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a precizat că în urma incidentelor, patru persoane au fost arestate preventiv, iar alte 19 au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentante magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. 

Scandal în Bucureşti, mascaţii au intervenit cu focuri de armă şi gaze lacrimogene la o petrecere în stradă în zona Rahova VIDEO