Gruparea Chiliman s-a rupt de PNŢCD. Membrii Iniţiativei Liberale au DEMISIONAT din funcţii

Iniţiativa România Liberală a decis încetarea parteneriatului cu PNŢCD. Membrii IRL din conducerea PNŢCD au demisionat din funcţii şi aşteaptă ca gestul lor să fie urmat şi de "preşedintelui partidului, pentru a putea declanşa procedurile de organizare a unui Congres al PNŢCD".

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 09:53
Gruparea Chiliman s-a rupt de PNŢCD. Membrii Iniţiativei Liberale au DEMISIONAT din funcţii

„Opţiunea pentru menţinerea PNŢCD la periferia politicii româneşti, prin perpetuarea logicii conflictuale pe mize mici, determină Iniţiativa România Liberală să constate încetarea parteneriatului cu PNŢCD. Obiectivul sprijinului nostru pentru PNŢCD a fost contribuţia, alături de toţi ţărăniştii, la renaşterea partidului lui Corneliu Coposu. Acest obiectiv este însă imposibil de realizat în condiţiile menţinerii PNŢCD ca partid închis, periferic şi măcinat de conflicte absurde. IRL refuză să intre în jocul războiului pentru ştampile, război care a generat dezastrul partidului lui Corneliu Coposu’, se arată într-un comunicat de presă al IRL, preluat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, membrii IRL din conducerea PNŢCD au demisionat din funcţiile în care au fost aleşi în noiembrie 2013, iar acest tip de asumare ar fi trebuit urmată de un gest similar din partea preşedintelui partidului, pentru a putea declanşa procedurile de organizare a unui Congres al PNŢCD.

‘Apreciem că revenirea PNŢCD în prim-planul politicii româneşti, participarea sa la procesul de unificare a dreptei sunt condiţionate de adaptarea partidului la realităţile României de azi, de deschiderea partidului către oamenii care vor să se implice politic, precum şi de readucerea alături de partid a membrilor excluşi ca rezultat al conflictelor care au măcinat PNŢCD în ultimii ani’, se mai arată în comunicatul de presă al IRL.

Sebastian Bodu, PNŢCD: Aurelian Pavelescu va îngropa definitv partidul