Italia înăspreşte restricţiile, după recordul de cazuri de COVID. Au fost raportate 10.010 infectări într-o singură zi

Italia ia în calcul înăsprirea măsurilor de restricţie, după ce vineri au fost raportate 10.010 de cazuri noi de COVID.19, acesta fiind cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei.

RomaniaTV.net
17 oct. 2020, 19:07
Italia înăspreşte restricţiile, după recordul de cazuri de COVID. Au fost raportate 10.010 infectări într-o singură zi

Şeful regiunii Liguria, Giovanni Toti, a declarat că ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, s-a întâlnit sâmbătă cu autoritățile locale pentru a discuta noi măsuri.

Toti a scris pe Facebook că guvernul va cere școlilor să alterneze lecțiile online și în clase și le va indica companiilor să folosească mai mult munca la distanță.

El a spus că pentru moment nu vor fi aplicate restricții noaptea sau în baruri și restaurante.

Italia, prima țară europeană importantă care a fost lovită de Covid-19, a reușit să controleze extinderea coronavirusului până în vară, în urma unor restrcții majore timp de două luni. 

Italia a înregistrat 10.010 noi infecții vineri, potrivit ministerului sănătății, cel mai mare număr zilnic de la începutul epidemiei.

Țara are al doilea cel mai mare număr de morți din Europa după Marea Britanie, cu peste 36.000 de decese de la izbucnirea epidemiei, în februarie.

Record de cazuri de coronavirus la nivel global: 400.000 într-o singură zi

La nivel global s-a înregistrat, sâmbătă, un record al cazurilor de coronavirus, în contextul în care Europa a decis noi restricţii pentru a împiedica propagarea Covid-19, relatează Reuters. Au fost raportate 400.000 de noi cazuri de COVID într-o singură zi.

Europa a ajuns să fie în ultimele săptămâni noul epicentru al coronavirusului, cu o medie de 140.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână. Europa are mai multe cazuri zilnice decât India, Brazilia şi SUA la un loc.

Din 100 de infecţii semnalate în lume, 34 au fost din ţări europene. Regiunea are un milion de noi cazuri la fiecare nouă zile şi a înregistrat peste 6,3 milioane de cazuri de la startul pandemiei.

Mai multe ţări europene închis şcolile şi anulează operaţiile opţionale.

America Latină a înregistrat aproximativ 27 la sută din totalul cazurilor de coronavirus, această regiune fiind urmată de Asia, America de Nord şi Europa.

Citeşte şi Ţara care a ajuns la valul trei al pandemiei: „Acest val este mai mortal decât ce a fost până acum”