Italia introduce teste rapide în aeroporturi şi autogări pentru cetăţenii veniţi din zone de risc, printre care şi România

Publicat: Luni, 27 Iulie 2020 15:53 // Actualizat: Luni, 27 Iulie 2020 15:53 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul italian, în colaborare cu autorităţile locale ale regiunilor pregătesc înăsprirea condiţiilor prin care se va permite accesul în "cizmă", după ce mai multe ţari europene, printre care şi România, au înregistrat creşteri îngrijorătoare ale numărului de infectaţi cu COVID 19.

Ministerul Sănătăţii italian colaborează cu spitalul de boli infecţioase Spallanzani, din Roma, pentru elaborarea unui protocol prin care cetăţenii care ajung în Italia din zone de risc să fie verificaţi cu teste rapide, care ar putea oferi rezultatul în 15-20 de minute, spre deosebire de cele de laborator, care durează mult mai mult şi ar bloca, practic, fluxul de călători.

Fiabilitatea ar fi probabil puțin mai mică decât testul care se face în laborator, dar ar necesita o perioadă de elaborare a rezultatului mult mai scurtă decât cele minimum patru ore necesare pentru testul clasic.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a cerut ajutor în acest sens spitalului de boli infecțioase Spallanzani din Roma, care ar trebui să dea un prim răspuns până miercuri, 29 iulie. Va fi achiziționată aparatura necesară care, cu ajutorul unor echipe speciale de medici, va putea testa rapid un număr mare de persoane care sosesc în aeroporturi, gări și autogări.

Ministerul Sănătății şi regiunile italiene intenționează să introducă şi sancțiuni stricte pentru cei care nu folosesc măști de protecție în locuri publice.

Citeşte şi: 150 de muncitori români, angajaţi ai unei ferme germane de castraveţi din Bavaria, infectaţi cu coronavirus

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
interzis Italia roberto speranza romani testati spallanzani teste rapide
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H