Iulian Bulai, înţepături la adresa lui Cîţu şi Gheorghiţă, pe tema campaniei de vaccinare: Ne-o ia înainte Africa

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai spune că o ţară din Africa, Capul Verde, a reuşit să vaccineze 29% din populaţie cu serul antiCOVID, iar România doar 26%, lansând un atac la adresa premierului şi a şefului campaniei de vaccinare.

11 aug. 2021, 16:18
Iulian Bulai, înţepături la adresa lui Cîţu şi Gheorghiţă, pe tema campaniei de vaccinare: Ne-o ia înainte Africa

Iulian Bulai, înţepături la adresa lui Cîţu şi Gheorghiţă. Useristul îi transmite un mesaj direct premierului Florin Cîțu.

Iulian Bulai, înţepături la adresa lui Cîţu şi Gheorghiţă, pe tema campaniei de vaccinare: Ne-o ia înainte Africa

„Am locuit o scurtă perioadă în țara africană Capul Verde. Este o țară insulară din Atlantic. Fostă colonie portugheză. Democrației tânără. Văd că ei au vaccinat 29% din populație. La noi s-au vaccinat doar 26% dintre români. Întrebare: a mai auzit cineva de colonelul Valeriu Gheorghiță? Au terminat oare de vaccinat speciali? Dacă da, e oare timpul să ajungă vaccinul și la restul populației?”, scrie pe Facebook deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

„Ne ia Africa înainte, domnule premier Cîțu. Îi transmiteți asta și domnului Gheorghiță?”, conchide Bulai.

Peste 14.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.945.811 de români au schema completă de la începutul campaniei. Din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta a coronavirusului, 62 fuseseră vaccinate.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că, din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta a coronavirusului, 62 fuseseră vaccinate, adică 19,8%. „Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, afirmă sursa citată.

„Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare! Au fost confirmate 2.042 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 313 sunt cu varianta Delta. Dintre cele 313 cazuri confirmate cu varianta Delta, 62 (19,8%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet şi 59 complet vaccinate (18,8% din total)”, anunţă CNCAV, citând un document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa citată precizează că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat.

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19!  Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, subliniază CNCAV.

Citeşte şi: Vaccinarea, subminată din interior. O asistentă din Germania a înlocuit serul anti-Covid cu soluţie salină şi a injectat peste 8.000 de oameni