Japonia pregăteşte instaurarea stării de urgenţă cu două săptămâni înaintea startului Jocurilor Olimpice

Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo, competiţie ce urmează să debuteze peste două săptămâni.

08 iul. 2021, 13:17
Japonia pregăteşte instaurarea stării de urgenţă cu două săptămâni înaintea startului Jocurilor Olimpice

Presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiţii cu porţile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo.

În Japonia, măsurile stării de urgenţă sanitară sunt însă mai puţin stricte decât carantinările impuse în majoritatea ţărilor, limitând practic vânzarea de alcool şi obligând barurile şi restaurantele să închidă mai devreme.

Dar restricţiile vizează şi manifestările culturale şi sportive, o chestiune esenţială cu două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie.

„Numărul de noi cazuri continuă să se crească la Tokyo”, a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19, potrivit Agerpres.

Jocurile Olimpice vor fi puternic afectate de starea de urgenţă din Japonia

„Prin creşterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri. Această cifră este în creştere”, a mai spus acesta.

Nishimura a precizat că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi oficializată în cursul zilei, va dura până pe 22 august şi va fixa un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea unui site.

Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să închidă la ora 22:00. De asemenea, evenimentele se vor încheia la 21:00.

Citeşte şi: Cristiano Ronaldo primeşte o avere pentru o singură postare pe Instagram. Suma este una exorbitantă