KLAUS IOHANNIS candidează la şefia PNL. Cine sunt posibilii CONTRACANDIDAŢI

KLAUS IOHANNIS candidează la şefia PNL. În cadrul ședinţei de miercuri, liberalii au adoptat în unanimitate derogarea de vechime pentru ca Iohannis să poată candida. În cursa pentru şefia PNL va intra şi Ioan Ghişe, nemulţumit de o posibilă alianţă PNL-PDL. Acesta susţine că un alt candidat la şefia partidului ar putea fi Călin Popescu Tăriceanu. Ludovic Orban a renunţat, potrivit România TV,  să candideze pentru fotoliul de preşedinte al PNL. Congresul extraordinar al PNL va fi organizat pe 28-29 iunie.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 11:13
KLAUS IOHANNIS candidează la şefia PNL. Cine sunt posibilii CONTRACANDIDAŢI

Klaus Johannis a anunţat în Delegaţia Permanentă că doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al PNL şi a cerut derogare de la criteriul de vechime în partid. Delegaţia Permanentă i-a aprobat derogarea pentru a putea candid. 

„Am am cerut o derogare de vechime. Reacţia a fost una foarte bună, în concluzie ne pregătim de congres. Am fost foarte supărat pe rezultatul de la europarlamentare în Sibiu, dar eu cred că PNL va continua foarte bine. Avem toate şansele să mergem mai departe”, a declarat Klaus Iohannis, după şedinţa PNL de la Parlament.

Iohannis a mai spus că viitorul Congres al PNL ar putea să fie organizat la sfârşitul lunii iunie, început de iulie.

Întrebat dacă el va fi candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale din  toamnă, Klaus Ioannis a răspuns că deocamdată „nu discutăm despre candidatura la preşedinţie”. 

Despre negocierile cu PDL, Klaus Iohannis a spus că îşi menţine aceeaşi părere ca înainte de alegeri şi anume că „dreapta trebuie să discute şi să găsească o formulă pentru a câştiga alegerile”. 

Decizia lui Klaus Iohannis de a candida la şefia PNL vine după ce luni anunţa că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedintele PNL şi din cea de membru al BPN.

Şi senatorul liberal Ioan Ghişe a anunţat că va candida la şefia partidului.

Ioan Ghişe: Candidez la ŞEFIA PNL. Sunt împotriva alianţei cu PDL, dar nu voi pleca din partid dacă ne aliem

Ghişe a declarat la România TV că în cursa pentru şefia PNL ar putea intra şi Călin Popescu Tăriceanu.

„La congres, colegii vor avea mai multe variante şi vor putea să aleagă ceea ce este mai bine pentru PNL”, a spus Ghişe.

În cursa pentru şefia PNL îşi anunţase candidatura, luni, şi Ludovic Orban, numai că miercuri, potrivit România TV, s-a răzgândit. Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat, miercuri, în Delegaţia Permanentă a partidului, că renunţă la candidatura anunţată pentru şefia PNL, de la congresul extraordinar, pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis pentru această poziţie.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura. Consider că astăzi dl Klaus Iohannis este cea mai bună soluţie pentru PNL, consider că decizia domniei sale de a-şi asuma răspunderea de a conduce PNL este o decizie bună pentru România, bună pentru PNL. (…) Îi acord întreg sprjinul meu în demersul domniei sale de a transforma PNL în bine, de a construi un PNL care să aibă forţa să câştige alegerile prezidenţiale şi, de ce nu, să constituie coloana vertebrală a dreptei româneşti”, a declarat Orban. 

Potrivit unor surse din PNL, Crin Antonescu ar rămâne prezidenţiabilul PNL. Miercuri, liberalii se întâlnesc cu liderii PDL pentru a discuta formarea unei alianţe. Vasile Blaga a declarat că PDL vrea un singur candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale. Surse din PDL susţin că democrat-liberalii ar fi dispuşi să renunţe la candidatura lui Cătălin Predoiu pentru a susţine candidatul PNL, creditat cu mai multe şanse de a câştiga turul al doilea.

Crin Antonescu şi-a prezentat DEMISIA din funcţia de preşedinte al PNL în şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare din 25 mai. Alături de Antonescu, întreaga echipă de conducere a demisionat, însă aceasta va continua să îşi exercite atribuţiile până  la organizarea unui Congres extraordinar care va alege o nouă conducere.