Klaus Iohannis, despre amprentarea românilor în Germania: Aşa se face în toate ţările civilizate

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale, a declarat pe Facebook că este de acord cu propunerea europarlamentarului german Elmar Brok, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, de aplicare a sistemului de amprentare a imigranților români în Germania.

RomaniaTV.net
20 oct. 2014, 16:47

Discutând cu fanii de pe pagina sa oficială de Facebook despre întrevederea pe care edilul din Sibiu a avut-o cu europarlamentarul german Elmar Brok, Klaus Iohannis a făcut un comentariu cel puțin interesant.

„Domnul Brok este un exemplu foarte bun de politician german care înțelege românii. Trebuie să avem relații cât mai bune cu Germania și să nu lăsăm ideea de amprentare să ne deranjeze. Așa se face în toate țările civilizate, dacă vrei să emigrezi”, a scris Iohannis pe contul său de pe rețeaua socială.

Citeşte şi Klaus Iohannis, supus unui test de sinceritate. Cum a răspuns la întrebarea dacă a luat vreodată mită

Candidatul ACL lasă astfel să se înțeleagă că este de acord cu măsura amprentării imigranților români care vor să se stabilească pentru o perioadă în Germania, o propunere a europarlamentarilor Uniunii Creştin Democrate, partid membru al PPE.

Klaus Iohannis interacționează cu fanii săi de pe Facebook oferind răspunsuri la comentariile lăsate de aceștia pe pagina oficială. Candidatul ACL a mai răspuns și la o urare a unui susținător, spunând că speră „să nu aibă ghinion” la alegerile prezidențiale, lăsând să se înțeleagă că este autoironic.

Citeşte şi Iohannis, ironizat pe internet pentru gafele de săptămâna trecută

„Mulțumesc! Sper să nu am ghinion!”, a scris Iohannis pe Facebook, răspunzându-i unui fan care își dorește ca primarul Sibiului să câștige alegerile prezidențiale și care consideră că „speranța moare ultima”.