Klaus Iohannis, la revenirea de la Paris: A fost un marş al solidarităţii. Am discutat cu mulţi lideri

Klaus Iohannis a susţinut, duminică sera, la Aeroportul Otopeni, o declaraţie de presă, la revenirea de la Paris, unde a participat la marşul împotriva terorismului, alături de preşedintele Franţei, Francois Hollande şi de mai mulţi lideri ai lumii.

11 ian. 2015, 19:22
Klaus Iohannis, la revenirea de la Paris: A fost un marş al solidarităţii. Am discutat cu mulţi lideri

„Am participat astăzi la Paris la «Marşul solidarităţii» închinat memoriei celor care şi-au pierdut viaţa în recentele atentate, dar n-a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidaritătii internaţionale, dacă se poate spune aşa, un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel.

Nu au participat doar europeni. Nu au participat doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe. Au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului.

Am avut, cu prilejul acestei manifestări, ocazia să discut cu destul de mulţi lideri politici şi din Europa şi din lume. Am discutat, bunăoară, cu doamna cancelar Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii.

Doresc să folosesc acest prilej pentru a-i mulţumi preşedintelui Franţei, domnului François Hollande, pentru invitaţie şi pentru călduroasa primire. Mă bucur că am putut să-i fiu alături în acest momente grele pentru naţiunea franceză. Îi mulţumesc, de asemenea, pentru atenţia specială pe care a acordat-o mesajelor noastre şi solidarităţii din partea poporului român”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, la întoarcerea de la Paris.

MARŞUL SOLIDARITĂŢII. Un milion de oameni în stradă la Paris. Klaus Iohannis, alături de liderii lumii VIDEO

Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, pe Facebook, că preşedintele francez i-a mulţumit lui Klaus Iohannis, la Palatul Élysée, pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentat şi pentru prezenţa la marşul de solidaritate.

Tatiana Niculescu Bran: Preşedintele Franţei i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru solidaritate

Un milion de oameni au participat, duminică, în centrul Parisului la un marş istoric în memoria victimelor atacurilor teroriste de săptămâna aceasta din Franţa. La eveniment au fost prezenţi şi aproximativ 50 de lideri din toată lumea, printre care şi preşedintele Klaus Iohannis.