Klaus Iohannis pleacă din România în ziua votului pe moţiune din Parlament

Moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Cîţu, susţinută de USR-PLUS şi AUR, va fi dezbătută şi votată marţi în plenul reunit al Parlamentului României, dar preşedintele Iohannis nu va fi în ţară în ziua crucială pentru actualul executiv.

04 oct. 2021, 17:35
Klaus Iohannis pleacă din România în ziua votului pe moţiune din Parlament

Președintele Klaus Iohannis va participa, marți și miercuri, la reuniunea informală a Consiliului European și la Summitul Uniunea Europeană Balcanii de Vest, care vor avea loc la Brdo în Slovenia.

Pe agenda reuniunii Consiliului European, principalul subiect de discuție vizează rolul Uniunii Europene la nivel global. În acest context, vor fi abordate situația din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie și Australia (AUKUS), precum și relațiile dintre Uniunea Europeană şi China, potrivit unui comunicat al .

Citeşte şi: Planul lui Iohannis pentru nominalizarea premierului după moţiunea de cenzură. Cine va fi propunerea preşedintelui de prim-ministru de sacrificiu

La Summitul UE-Balcanii de Vest vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru țările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului și a cooperării în domeniul politic și securitar, potrivit comunicatului.

Citeşte şi: Claudiu Năsui îl atacă pe Cîţu înainte de moţiunea de cenzură: „Pe ultima sută de metri face un cadou de rămas bun bugetarilor şi celor cu pensii speciale”