Klaus Iohannis, sfătuit de omul lui Traian Băsescu

Klaus Iohannis este cotat ca fiind singurul adversar al lui Victor Ponta cu şanse de a intra în turul 2 al competiției prezidențiale. După ce Traian Băsescu a spus, într-un interviu la B1TV, că-l va vota pe Klaus Iohannis dacă ajunge în turul 2 al prezidențialelor cu Victor Ponta, primarul Sibiului primește, fără să ceară, sfaturi de la unul dintre foștii consilieri prezidențiali. Astfel, Sebastian Lăzăroiu îi sugerează să "nu mai apară în public alături de Vasile Blaga și Sorin Frunzăverde" pentru că pierde voturi.

RomaniaTV.net
06 aug. 2014, 16:24
Klaus Iohannis, sfătuit de omul lui Traian Băsescu

„O sugestie pentru Iohannis. Fiecare aparitie cu Blaga ii ia voturi. Nu mai zic de Frunzaverde.

Stiu ca e greu sa i tina departe de el. Astia sunt baieti cu state vechi. Stiu cand sa si faca aparitia ca sa arate cine e la butoane, stiu cand sa se ascunda ca sa scape de esec.

Ca va fi sau nu condus de ei daca va ajunge la Cotroceni e deja alta discutie. Dar daca vrea sa ajunga la Cotroceni ar trebui sa se afiseze mai putin cu ei. Ma rog, e treaba lor…”, a scris Lăzăroiu pe o rețea de socializare.

Traian Băsescu a declarat, marţi, că,  la alegerile prezidenţiale, dacă ar avea de ales între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, l-ar vota pe liderul PNL.

Traian Băsescu a precizat, la B1TV, că aşa cum a spus şi în trecut că, între Victor Ponta şi Crin Antonescu, l-ar vota pe al doilea, la fel spune şi în cazul Klaus Iohannis: Între Iohannis şi Ponta, ar alege Iohannis.

„Răul cel mai mic”, a completat şeful statului.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS nu îşi vede AMENINŢATĂ candidatura de procesul cu ANI. Când estimează că se va termina

Oamenii astia nu uita ca PNL m-a suspendat in 2007, tot pentru justitie, dupa celebrul biletel, cu comisia sub conducerea lui Voiculescu, nu uita nici 2012, cand Voiculescu a trasat programul de suspendare si PNL a fost acolo, nici toate invectivele care mi-au fost aruncate, e foarte greu sa le spui acum mergeti la vot„, a mai arătat Băsescu.

Preşedintele a completat că el crede că, în turul al doilea al prezidenţialelor, Iohannis îl va învinge pe Ponta. 

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: MACOVEI îşi va anunţa candidatura ca INDEPENDENT. Nu ne-am împăcat, e lipsită de caracter

În ceea ce priveşte fuziunea PNL-PDL, Băsescu a arătat că aceasta nu se va realiza.

„Nu se va materializa, nu se poate din motive în primul rând chiar de interes politic. Dupa prezidenţiale fiecare o ia pe drumul lui. Cea mai bună soluţie era o întelegere de sustinere in turul doi si ambele partide sa aiba candidati, Iohannis si Predoiu, eventual PDL putea sa sustina o alianta – nu acea aroganta suntem noi cei mari – cat de mare esti ma la 12%. (…) Pe situatia creata acum PDL nu va fi impacat daca nu are candidat, la fel si PNL, chiar daca PNL are candidatul care cu sau fara fuziune ar fi avut acelasi nivel de incredere. Organizatiile PDL nu se vor simti foarte mobilizate, cand nu ai tu candidatul tau, si PDL din 2004 incoace are candidat castigator, cu ce mobilizezi activul de partid? La PNL mai e o vulnerabilitate, nu stiu cat de inteligent o va jucat Ponta, cu Tariceanu, daca il baga la guvernare pana la alegeri, din 14 presedinti de CJ liberali cati vor mai face campanie pentru Iohannis?”, a precizat Băsescu.