La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea

Aproape fiecare telecomandă de televizor este prevăzută cu o serie de butoane colorate, despre a căror utilitate exactă puțini oameni au cunoștință. Aceste butoane fie nu au deloc etichete, fie sunt denumite A, B, C și D. 

30 sept. 2023, 21:27
La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea

Dintre toate aceste butoane, butonul roșu este cel mai important. Apăsând acest buton, poți accesa serviciul HbbTV, o variantă modernă de teletext. Dacă televizorul este cumpărat după anul 2014, este foarte probabil ca dispozitivul să accepte deja HbbTV.

La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă

Ca să poți folosi HbbTV televizorul trebuie conectat la internet. Multe dispozitive folosesc antena WLAN încorporată sau conexiunea prin cablu LAN. În cazul modelelor mai vechi care nu au WiFi încorporat, poți achiziționa stick-uri WiFi adecvate.

Unul dintre avantajele teletextului HbbTV este faptul că totul este gratuit! Dacă ai un televizor adecvat și o viteză mare la internet pentru streaming video, atunci poți folosi teletextul modern fără costuri suplimentare. De asemenea, ai acces la conținut HD din bibliotecile media fără să trebuiască să te conectezi folosind un stick de streaming suplimentar la televizor, scrie ziarulromanesc.de

Citeste si Butonul secret de la mașini de care mulți șoferi nu știau că există. Unde se află și la ce folosește

Afișaje în limbajul semnelor

În 2021, de exemplu, ARD HbbTV a adăugat o singură funcție. De atunci, „ARD Program”, ghidul electronic de programe, poate fi accesat folosind butonul roșu de pe telecomandă. Detaliile suplimentare ale programului pot fi văzute, iar programele TV și bibliotecile media pot fi, de asemenea, căutate folosind o funcție de căutare integrată.

HbbTV oferă și afișaje în limbajul semnelor. În plus, sunt posibile și subtitrări. Acestea pot fi ajustate individual ca dimensiune și afișare.

Citeste si Butonul secret care se află în orice mașină și care reduce consumul de combustibil. Trucul la care apelează tot mai mulți șoferi